Tayfun Balcik presenteert onderzoek Moslims op TV

In nieuws door Ewoud Butter op 02-03-2021 | 18:36

In de LIVECAST Toerkoes in Nieuw-West gaat het op donderdag 4 maart over identiteit, media en zelf-representatie. Centrale gast is Tayfun Balcik (The Hague Peace Projects) die zijn onderzoek Moslims op TV presenteert.Onder leiding van onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou wordt in de uitzending het rapport besproken, met onder meer dr. Andrea Meuzelaar van de Universiteit Utrecht. De uitzending begint om 19.00 uur.

Ook reflecteren student Ilsu Önen (Hogeschool voor Kunsten Utrecht) en ‘blikopener’ bij het Stedelijk Museum Ahmed Emin Batman op hoe zij ‘opgelegde identiteiten’ ervaren en daarmee omgaan in hun opleiding en werk.

Zo zal Önen aan de hand van oude familieportretten en geluidsopnames de ‘Turkse gastvrijheid’ centraal stellen, in het bijzonder het effect van aannames en vooroordelen op mensen met een dubbele achtergrond. Met Batman duiken we onder meer in het Delftse studentenleven.

Toerkoes in Nieuw-West’ is een nieuw initiatief waarbij de focus ligt op de diverse Turks-Nederlandse gemeenschappen in Amsterdam. Wat zijn de behoeftes? Tegen welke problemen loopt men aan? Of heel simpel, hoe ziet het leven van een ‘Toerkoe’ in Nieuw-West er nou überhaupt uit?

Dus: donderdag 4 maart 2021 om 19 uur. Aanmelden kan hier op de site van Pakhuis de Zwijger

 

Over het onderzoek

Moslims op TV is een onderzoek van The Hague Peace Projects. Vanaf juni 2020 zijn over deze verkenning achtergrondartikelen gepubliceerd op Nieuw Wij en op Republiek Allochtonië.

Enkele artikelen die in dit kader zijn verschenen: 

Alle artikelen die in het kader van dit onderzoek verschijnen, vindt u hier.

Meer artikelen op Republiek Allochtonië over Moslims in Nederlandse media 

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)

Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email

 


Meer over islam en media, media, moslimsoptv, tayfun Balcik..

Delen: