Republiek Allochtonië

Republiek Allochtonië werd in 2005 gestart door zelfstandig onderzoeker Ewoud Butter. Op dit blog wordt verslag gedaan van de langlopende discussies die we in Nederland voeren over migratie, participatie, inclusie en discriminatie en racisme. Het accent ligt op achtergronden, feiten, portretten en onderzoek.

Tot 2020 was het nadrukkelijk ook het doel personen en organisaties op Republiek Allochtonië een platform te geven die in de reguliere media minder vaak gehoord worden. Omdat de organisatie en redactie hiervan Ewoud Butter relatief te veel (vrijwillige) tijd ging kosten, is er vanaf 2020 minder ruimte voor.

Over de naam: het blog startte in september 2005 aanvankelijk onder de naam 'Allochtonenweblog'. De naam is in 2010 na inspraak van lezers veranderd. De term 'Allochtonië' is nadrukkelijk gekscherend bedoeld. De woorden die worden gebruikt om nieuwe Nederlanders te omschrijven verongelukken steeds weer. Het woord 'allochtoon' gebruiken we zelf in onze eigen stukken zo min mogelijk.  

In 2016 ontving Ewoud Butter als oprichter van Republiek Allochtonië de Clara Meijer Wichmannpenning, een penning die jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die bijzondere erkenning verdient voor zijn of haar inzet voor de verdediging van de rechten van de mens.

Reacties?

Reacties zijn altijd van harte welkom. Stuur uw reactie naar: info@republiekallochtonie.nl.

Doneren?

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? De stukken op Republiek Allochtonië worden op vrijwillige basis geschreven. Met donaties van lezers blijft het mogelijk dit werk onafhankelijk te doen. Uw donatie komt terecht op een rekening van hoofdredacteur Ewoud Butter. Van uw donatie zullen de kosten worden betaald die voor het blog gemaakt worden. U kunt doneren via deze link: https://bunq.me/republiekallochtonie

Sociale media

Volg ons op:

Twitter: https://twitter.com/allochtonie

Facebook: https://www.facebook.com/republiekallochtonie/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/republiek-allochtoni-/