Moslims op TV met Hassnae Bouazza (deel II)

In achtergronden door Tayfun Balçik op 16-11-2020 | 13:12

Voor het project Moslims op TV heeft Tayfun Balçik in de zomer drie maanden berichtgeving over ‘de moslims’ en/of ‘de islam’ op Nederlandse TV gevolgd. Het filmpje hieronder is deel II van het gesprek met journalist en documentairemaker Hassnae Bouazza.

Het eerste fragment dat wordt besproken (vanaf minuut 26:00 tot 28:03) is een gesprek tussen de journalisten Haroon Ali en Jaap Jongbloed bij EenVandaag. De vraag of we ‘de Nederlander’ niet meer tijd moeten gunnen om institutioneel racisme aan te pakken staat centraal. “De tijd van dankbaarheid van de eerste generatie is niet meer,” reageert Bouazza.

Het tweede fragment is een NOS-item (vanaf minuut 07:19 tot 08:05). We zien een ondernemer die het niet eens is met de Corona-maatregelen en hij haalt de boerka erbij om zijn punt kracht bij te zetten. Wat betekent deze vergelijking? “Het laat vooral de onwenselijkheid van de islam zien. Dit gebeurt vaker. Als mensen iets niet willen halen ze de islam erbij”, zegt Bouazza naar aanleiding van dit tv-fragment.

Bekijk hier deel I van het gesprek met Hassnae Bouazza.

 

Over het onderzoek

Moslims op TV is een onderzoek van The Hague Peace Projects. In de periode juni 2020 tot en met oktober 2020 zullen over deze verkenning achtergrondartikelen worden gepubliceerd op Nieuw Wij en op Republiek Allochtonië.

Alle artikelen die in het kader van dit onderzoek verschijnen, vindt u hier.

Meer artikelen op Republiek Allochtonië over Moslims in Nederlandse media 

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)

Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email

 


Meer over islam en media, media, moslimsoptv.

Delen: