Volkskrant: Meer agressie tegen moskeeen dan gemeld

In opinie op 11-03-2016 | 08:12

Tientallen geweldsincidenten hebben zich de afgelopen jaren afgespeeld rond moskeeën en islamitische instellingen: brandstichting, kogelinslagen, bekladding met nazi-symbolen, stenen door de ruiten tijdens het gebed, varkenskoppen op de stoep. Er is vaker sprake van agressie dan gemeld.

Dat schrijft de Volkskrant vanochtend.

De Volkskrant verwijst onder andere naar de lijst met incidenten die op Republiek Allochtonië wordt bijgehouden. Op grond van deze lijst maakte de Volkskrant een infographic, waarvan u hieronder een screenshot ziet. De infographic vindt u in de Volkskrant. De laatste versie van deze lijst vindt u hier.  Correcties en aanvullingen zijn nog altijd van harte welkom en kunnen gemaild worden aan info@republiekallochtonie.nl

 

Gisteren spraken minister Asscher en Dick Schoof, de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding met enkele moskeeen, moskeekoepels en het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN). Asscher verklaarde na afloop volgens de NOS dat de dreigementen voor veel moslims grote impact hebben gehad. De minister vindt dat ieder mens in Nederland zichzelf moet kunnen zijn en niet bang moet hoeven zijn. Hij benadrukte dat justitie en politie de kwestie zeer serieus nemen en dat het Openbaar Ministerie het gooien van een brandbom naar een moskee als een terreurdaad beschouwt. Nieuwe maatregelen om moskeeën te beschermen, komen er nu nog niet, maar dat kan veranderen zodra daar volgens de minister aanleiding toe is.

Dick Schoof vroeg gemeenten meer aandacht te besteden aan het onderhouden van goede contatcen met moskeeën.
 

 

Over moslimhaat op Republiek Allochtonië
Republiek Allochtonië besteedt aandacht aan alle vormen van discriminatie, met speciale aandacht voor antisemitisme en moslimhaat. Wij geven in onze eigen teksten meestal de voorkeur aan de term moslimhaat boven de term islamofobie. Meer over de terminologie op polderislam of lees Moslimdiscriminatie registreren of islamofobie?

Meer over moslimhaat/islamofobie op dit blog hier.

Meer over antisemitisme hier.

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen. Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. .

 

 

 


Meer over islamofobie, moskeeën, moslimhaat.

Delen:

Reacties


egbert - 11/03/2016 11:10

"[Terrorismebestrijder] Dick Schoof vroeg gemeenten meer aandacht te besteden aan het onderhouden van goede contacten met moskeeën". Ook: "aansporen", "hart onder de riem".


Oftewel: voor Asscher & Schoof Terrorismebestrijding is de ene radicalisering & terreurdaad de andere niet.