Opnieuw daling antisemitische incidenten

In opinie op 19-06-2012 | 08:21

In 2011 daalde het aantal antisemitische incidenten dat CIDI registreerde van 124 naar 113 in 2010. Deze afname is vooral te danken aan een daling van het aantal haat e-mails: van 47 in 2010 naar 18 in 2011. Wel is er op straat een toename van het aantal mensen dat slachtoffer is van antisemitische scheldpartijen. Dit blijkt uit de gepubliceerde CIDI Monitor antisemitische incidenten in Nederland 2011.

Vandalisme van Joodse doelen verdubbelde, van 3 naar 6 en overige vernielingen/bekladdingen stegen van 10 naar 13.

Ondanks soms onheilspellende berichten in de media is de tendens het afgelopen decennium dat er sprake is van een daling van het aantal antisemitische incicenten. Dat blijkt ook uit de onderstaande grafiek die het weblog Sargasso maakte op grond van de cijfers van het CIDI:

 

Net als we vermeld hebben bij eerdere berichten over discriminatie, kun je je ook bij de cijfers van het CIDI afvragen wat de waarde er van is. Het aantal meldingen van discriminatie is sterk afhankelijk van de aangiftebereidheid onder de slachtoffers van discriminatie. Deze aangiftebereidheid wordt mede bepaald door de mate waarin slachtoffers weten waar ze aangifte kunnen doen en hun vertrouwen dat er door het antidiscriminatie meldpunt en justitie ook wat met hun aangifte wordt gedaan.

De cijfers van antidiscriminatiebureaus en ook van het CIDI zijn niet meer dan het bekende topje van het ijsberg. Alleen al tijdens een Feijenoord- Ajax zal er een veelvoud van antisemitische scheldpartijen te noteren zijn dan de 28 die het CIDI heeft genoteerd.

Naschrift:

Vandaag heeft PVV'er Van KLaveren mondelinge vragen gesteld. Volgens de factfree politcis van Van Klaveren neemt het antisemitisme toe door de islamisering. Op grond van bovenstaande cijfers zou deze stelling niet onderbouwd kunnen worden. Integendeel.

Link:

persbericht CIDI en de monitor

Meer artikelen over antisemitisme hier

Zwarte Piet veroorzaakt toename van discriminatie in Amsterdam

Meer artikelen over discriminatie op dit blog hier.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Bezoekt u dit blog geregeld? Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over antisemitisme, cidi, discriminatie.

Delen:

Reacties


Wiesje de Lange - 11/07/2012 16:41

Wat heerlijk toch. Daling van deze viezigheid.