Femke Halsema maakt zesdelige serie over vrouwen in islamitische wereld

In opinie op 28-08-2013 | 21:21

Femke Halsema gaat voor de NTR een zesdelige documentaireserie maken over de positie van vrouwen in de islamitische wereld. De serie heeft als werktitel 'Vrouwen in de Islam' en zal in het voorjaar van 2014 op de zondagavond op Nederland 2 te zien zijn. Journaliste Hassnae Bouazza is verantwoordelijk voor de eindredactie en historica Nadia Bouras neemt de research voor haar rekening.

Dat heeft de NTR laten weten.

In 6 afleveringen van 50 minuten interviewt de voormalige leider van GroenLInks een zevental vrouwen: van de Pakistaanse Bollywood-actrice Veena Malik tot een salafistische bekeerlinge in Londen; van Bejan Matur (een Turkse dichteres en bekend tegenstander van Erdogan) en een Marokkaanse feministe tot een Syrische orthodoxe geestelijke; van een Nederlandse poldermoslima tot de Saoedische activiste Souad al Shammary.

Lees verder bij de NTR.

Meer over emancipatie op dit blog hier.

Ook verschenen er eerder artikelen van of over Femke Halsema, Hassnae Bouazza en Nadia Bouras.


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over emancipatie, femke halsema, hassnae bouazza, islam, nadia bouras, vrouwen, vrouwenemancipatie.

Delen:

Reacties


Humera - 24/09/2013 09:48

Klinkt interessant, ik ben benieuwd

HAKIMA ABRAYMI - 12/09/2013 21:06

stichting kracht van de vrouw