Documentaire van Al Nisa over moslimhaat nu online

In opinie op 04-12-2015 | 10:56

In 2015 heeft de islamitische vrouwenorganisatie Al Nisa Anders Kijken gemaakt, een documentaire over islamofobie/moslimhaat in Nederland.

Al Nisa heeft in het verleden getracht door middel van campagnes als ‘Echt Nederlands’ en ‘Kent u mij’ een bijdrage willen leveren aan de totstandkoming van een inclusieve samenleving. Met de documentaire ‘Anders Kijken’ wil Al Nisa het belang van het melden van incidenten benadrukken en discriminatie van moslims en andersgelovigen tegengaan. Dat laat de organisatie in een persbericht weten.

De oudste islamitische vrouwenorganisatie in Nederland schrijft verder:

"Anno 2015 moet iedereen de vrijheid hebben om zichzelf te zijn, of het nou gaat om vrijheid van godsdienst, vrijheid van liefhebben wie je wilt of kleding dragen die jij prettig vindt. Door discriminatie ondervinden mensen velen problemen bij het vinden van werk, bij het volgen van een opleiding en voelen ze zich niet vrij rustig op straat te lopen. Al Nisa wil mensen verbinden en de samenleving op roepen om samen de strijd aan te gaan tegen discriminatie. Samenleven is iets wat we met elkaar doen. Het gaat er hierbij om een klimaat te creëren waarbij iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn, zonder angst voor de ander."

De documentaire is gemaakt door Broosdoc producties en mede mogelijk gemaakt door de Open Society Foundation.

 

 

Over moslimhaat op Republiek Allochtonië
Republiek Allochtonië besteedt aandacht aan alle vormen van discriminatie, met speciale aandacht voor antisemitisme en moslimhaat. Wij geven in onze eigen teksten meestal de voorkeur aan de term moslimhaat boven de term islamofobie. Meer over de terminologie op polderislam of lees Moslimdiscriminatie registreren of islamofobie? 

Meer over moslimhaat/islamofobie op dit blog hier.

Op Republiek Allochtonië geven we meestal de voorkeur aan de term moslimhaat. Alle artikelen over dit onderwerp vindt u hier.

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 


Meer over al nisa, documentaire, islamofobie, moslimhaat.

Delen: