Moslimhaat: update van lijst met incidenten rond moskeeën

In achtergronden door Ewoud Butter op 17-12-2014 | 10:53

Deze week kwam het bericht dat het raam van een moskee in Enschede is opgeblazen met een vuurwerkbom. Dit gebeurt veel vaker. Onderzoekster Ineke van der Valk maakte deze week bekend dat minstens 174 moskeeën in Nederland de afgelopen 10 jaar te maken hebben gehad met één of meerdere incidenten.

Hieronder een update van de lijst met incidenten die bij Republiek Allochtonië bekend zijn. Of in alle gevallen ook daadwerkelijk sprake is van moslimhaat is niet zeker, omdat de daders en hun motieven vaak onbekend blijven.

Deze lijst publiceren we sinds maart 2010. De lijst is samengesteld op grond van mediaberichten en eerdere blogs op Republiek Allochtonië, Frontaal Naakt (t/m 2009) en de database van Rechtspraak.nl.  Sinds kort krijgen we ook rechtstreeks meldingen van moskeeen of moskeekoepels.

Hieronder het overzicht:

Oproep:

Heeft u aanvullingen op deze lijst of staan er onjuistheiden in? Geef het aan ons door en mail naar info@republiekallochtonie.nl.
Komt u andere vormen van moslimhaat tegen. Mail het ons ook. 

Ewoud Butter is hoofdredacteur van Republiek Allochtonië

Link:

Moslimhaat: minstens 174 moskeeen hebben te maken gehad met één of meerdere incidenten

Toename van antisemitisme en moslimdiscriminatie? De cijfers

Geweld tegen moskeeen neemt sterk toe (artikel in De Groene, via blendle)

Luister hier naar de Reporter rapportage over islamofobie

 

Meer over moslimhaat/moslimdiscriminatie/islamofobie op dit blog vindt u hier

Meer over antisemitisme hier.

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 

 


Meer over incidenten, ineke van der valk, islamofobie, moskeeen, moslimhaat.

Delen:

Reacties


Mehmet Akbulut - 15/01/2015 15:53

Vandaag hebben wij een twee A4 dreigbrief ontvangen. Deze brief is vanuit Den Haag verzonden.
eind van de brief "Jullie kunnen NIEMAND meer vertrouwen. Dus ga weg nu het nog kan want de Dood is in jullie moskee! In elke moskee zal wind komen terwijl alle ramen en deuren dicht zijn! DAT IS DOOD !! IT'S PAYDAY!"

John Dubbelboer - 18/12/2014 08:33

Moskeeën zijn plaatsen waar een religie of wereldbeschouwing wordt gepreekt waarin vrouwen een tweederangs positie innemen. Het zou mij daarom niets verbazen als moslimmeisjes in Nederland allang hebben besloten goed hun best te doen op school en dan lekker carrière te maken of uit te zwermen naar Canada of Australie. Dat doen de kosmopolitische autochtonen die goed kunnen leren, ook.. Wie doen dat niet? Onze onderklasse die geen kant op kan. Die schelden en tieren op buitenlanders maar daar staat gelukkig de weldenkende antiracistische elite klaar om hen te disciplineren.
Sommige sukkels gaan in de nacht kladden of varkenskoppen neerleggen. Dat is even schrikken want zou het misschien kritiek zijn op wat er in de moskee gebeurt, het ronselen voor de jihad, sharia rechtspraak of illegale polygame huwelijken? Misschien hangt er wel een kritische brief aan zo’n varkenskop over de duistere financiering vanuit de Golfstaten.
Geen paniek beste gelovigen, Het zijn laffe stiekeme een vooral domme sukkels. Camerabewaking zou een idee zijn, Je kunt, net als de moskee in Geleen, goede contacten gaan leggen met de omgeving. Maar je kunt natuurlijk ook al die incidenten in een rapport zetten en daarmee deze zielenpoten en jezelf op de politieke agenda zetten.