Yassin Elforkani ontkent dat hij maandelijks geld krijgt uit Koeweit

In opinie op 14-08-2013 | 12:02

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft vandaag een persbericht uitgegeven waarin Yassin Elforkani, woordvoerder van het CMO, ontkent dat hij maandelijks geld krijgt van het ministerie van islamitische zaken in Koeweit om in Nederland de islam te promoten. Ook ontkent hij dat hij met zijn medebestuurder Jacob van der Blom de belangen van Koeweit zou moeten bevorderen. Dit was afgelopen zaterdag door Het Parool beweerd.

Elforkani in het persbericht:

"Deze berichtgeving klopt niet. (..) Sinds een aantal jaar ben ik bestuurslid bij Europe Trust Nederland. In eerste instantie als voorzitter en momenteel in de hoedanigheid van vicevoorzitter. In die hoedanigheid ben ik medeverantwoordelijk voor de aankoop van het gebouw waarin de Blauwe Moskee is gevestigd.Voor de aankoop van de moskee hebben wij geld gekregen uit Koeweit. Hier hebben wij nooit een geheim van gemaakt. Wij hebben over de ontvangen bedragen verantwoording afgelegd in een factsheet dd 29 mei 2013 De financiering uit Koeweit betreft alleen het faciliteren van de aanschaf en het onderhoud van het gebouw waarin de Blauwe Moskee is gevestigd. De koers van de moskee wordt niet bepaald door Europe Trust Nederland, maar door de Stichitng Blauwe Moskee in oprichting. Dit is ook vastgelegd in een overeenkomst tussen Europe Trust Nederland en de Stichting de Blauwe Moskee d,d op 6 april 2013. (..) De bestuursleden van Europe Trust Nederland ontvangen geen vergoeding. En dus ook niet vanuit het Ministerie van Religieuze Zaken in Koeweit."

Zie ook Het Parool: 'Koeweit betaalt moskeebestuurders voor islampromotie' en 'n blog naar aanleiding hiervan van  Carel Brendel

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over blauwe moskee, cmo, europe trust nederland, koeweit, yassin elforkani.

Delen:

Reacties


andre - 14/08/2013 14:25

So what? Yassin verkondigt geen haat, ik ken iemand die miljoenen ontvangt uit Amerika om haatpolitiek te bedrijven. Geen gaan die ernaar kraait.