Wime is vrij, maar nog onzeker over toekomst

In opinie op 03-10-2013 | 08:25

Gisteren heeft de rechtbank van Roermond besloten dat Wime zijn procedure over het Kinderpardon in Nederland mag afwachten. Wime zou vrijdag 4 oktober 2013 uitgezet worden naar Angola. Na een maand in de gevangenis is hij weer vrij, maar het blijft onduidelijk of hij een verblijfsvergunning krijgt. De Angolees heeft wel een meldplicht, totdat er definitief is beslist. Die beslissing kan 19 weken op zich laten wachten.

Wime, een 22-jarige singer songwriter,  kwam op zijn tiende in zijn eentje naar Nederland. Na twaalf jaar onzekerheid had hij al zijn hoop op het Kinderpardon gevestigd, maar zijn aanvraag werd afgewezen en hij belandde in de cel.

Defence for Children is samen met de vrienden van Wime in actie gekomen. Op Het Plein in Den Haag riepen ongeveer honderd mensen staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie op om Wime een toekomst in Nederland te geven.

Kamerleden Joël Voordewind (ChristenUnie), Sharon Gesthuizen (SP) en Linda Voortman (GroenLinks) pleitten ervoor in uitzondering te maken. Marrit Maij (PvdA) benadrukte dat het Kinderpardon al ruimer was dan aanvankelijk beoogd en dat het niet de Tweede Kamer is die over individuele zaken gaat.

Bron en meer lezen: Defence for Children.

Meer over Wime op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over defence for children, kinderpardon, wime.

Delen: