Turkse leerling van Amsterdamse Cosmicus geschorst vanwege opvattingen

In opinie op 05-02-2013 | 08:46

De 19 jarige Turkse HAVO-scholier D. is geschorst wegens zijn opvattingen. Althans dat beweert de advocate van de jongen. D. werd in november vorig jaar van zijn school het Cosmicus Montessori Lyceum geschorst omdat hij Turks zou hebben gepraat in de pauze.

Volgens zijn advocaat Mehtap Cölgecen was het voor de school een excuus om de jongen te straffen voor zijn denkbeelden. Volgens Cölgecen wordt op het Cosmicus de islamitische Gülenbeweging aangehangen, terwijl de jongen Atatürk aanhangt die voor een sterke scheiding van kerk en staat was.

De school heeft bevestigd dat er medewerkers zijn die de Gülenbeweging aanhangen, maar heeft ontkend dat de denkbeelden van de jongen de reden zijn van de schorsing. Sinds zijn schorsing in het nieuws kwam krijgt D. nog steeds hatemail van aanhangers van de Gülenbeweging. Hij wordt ondermeer uitgemaakt voor verrader.
De advocaat van de jongen sleept de school nu voor de rechter. Ze eist rectificatie en smartengeld. 

Bron: Kerknieuws.nl

Meer over de Gülenbeweging op dit blog:

Gülenbeweging brengt in Tweede Kamer SP en PVV nader tot elkaar

Aanhangers van Fethullah Gülen moeten meer openheid geven

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over cosmicus, fethullah gulen, gülen, onderwijs.

Delen: