SP-leider Rotterdam : hoog tijd voor advertentie van BN'ers tegen groeiende islamofobie

In opinie op 11-08-2014 | 14:05

Hoog tijd voor een paginagrote advertentie tegen groeiende islamofobie in dit land. Welke bekende Nederlanders nemen het voortouw?"

Dat schrijft Leo de Kleijn, leider van de Rotterdamse SP op zijn facebookpagina. De reacties die hij op zijn suggestie krijgt

Hij schrijft verder: Als je er even over nadenkt. "X is een achterlijke cultuur/godsdienst". Vul in voor X, "Islam" of "Jodendom". Niemand van onze volksvertegenwoordiging is het eens met het tweede. En met het eerste? Doen we daar moeilijk over? Zien we dat nog als een bedreiging?

De Kleijn krijgt talloze negatieve reacties op zijn suggestie die de noodzaak van meer aandacht voor islamofobie eerder lijken te onderstrepen.

In het AD verklaart De Kleijn dat de islam dag in dag uit wordt beledigd, zonder dat daar veel ophef over is. 'Zeker rondom de Gaza-demonstraties is op de sociale media continu te lezen dat de islam een achterlijke godsdienst is. Dat antisemitisme alleen kan worden bestreden als de islam wordt aangepakt. Blijkbaar vinden wij dit soort teksten normaal, maar dat is het natuurlijk niet.' 

Vorige week zetten verschillende BN'ers hun naam onder een advertentie van het CIDI tegen antisemitisme.

Als reactie op zijn suggestie krijgt De Kleijn talloze negatieve, geregeld ronduit beledigende reacties

Meer over islamofobie op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over de kleijn, discriminatie, islamofobie, sp.

Delen:

Reacties


Ria de wit - 30/08/2014 10:07

Het is de laatste tijd een rage aan het worden, dat laser kritiek is op. De islam, deze dan gelijk met de zelfde kritiek op het jodendom of christendom komt. Erg selectief en vooral kinderachtig.
Wanneer wordt er nu eens inhoudelijk ingegaan op kritiek,of als deze kritiek terecht is, deze gewoon te aanvaarden? Moet er nu altijd in een reflext gereageerd worden? En dan met islamofobie of moslimhaat te komen. Houd toch op!
Fobie is een ziekte een allergie. Wel, er wonen wel heel erg veel moslims in west Europa, en de. Iet moslims worden echt. Iet ziek van moslims. Ze irriteren zich alleen soms mateloos aan het intolerant dreigend en agressief gedrag. Als op elke kritiek gelijk wordt geschreeuwd van " wij blijven hier of je wil of niet", of dat er sprake is can islamhaat (gelijk weer in de slachtofferrol schieten).
Ook het feit dat er absoluut geen wederkerigheid is in wat moslims hier in west Europa eisen, en dat wat er aan niet moslims voor kansenwijken gegeven in islamitische landen/culturen.
Of het nu islam of cultuur is, mensen houden er niet van om benaderd te worden met geslis, met gespuug, met constant het woord kanker de hele dag, met vrouw, homo en niet-moslim haag.
Dit doe je toch ook niet in oost Europa of in islamitische culturen, de boel te verstieren?