SMN: Sta op tegen bedreiging, intimidatie en geweld

In opinie door Ibrahim Wijbenga op 19-12-2013 | 12:08

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) roept in een persbericht op Ibrahim Wijbenga en Yassin el Forkani te steunen in hun strijd tegen haat en radicalisering. Het SMN doet dit naar aanleiding van een artikel gisteren in de Volkskrant waaruit bleek dat moslims die openlijk hun afkeuring uitspreken over Syrië-strijders, zoals Wijbenga en El Forkani, worden bedreigd door 'jihad-hooligans'.

Het SMN schrijft het volgende:

"De dappere hartenkreet die het Eindhovense raadslid Ibrahim Wijbenga en de woordvoerder van het Contactorgaan Moslims en Overheid Yassin Elforkani, vandaag in de Volkskrant hebben geuit over de aanhoudende intimidaties en bedreigingen aan hun adres door geradicaliseerde jongeren, was helaas hard nodig. Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) steunt deze twee voormannen in hun confronterende weerwoord tegen haat en geweld afkomstig uit sommige radicale kringen. Want deze bedreigingen zijn in wezen een aanval op en bedreiging van de vrijheid van meningsuiting.

Het kan niet zo zijn dat moslims en niet-moslims personen en organisaties die zich uitspreken tegen radicale uitingen van haat in de kou laten staan als zij te maken krijgen met bedreigingen, intimidatie en geweld.

Het SMN roept de Nederlandse samenleving en de moslimgemeenschap in het bijzonder op zich te scharen achter deze individuen en organisaties en hen te steunen in hun strijd voor de vrijheid van meningsuiting en verdraagzaamheid.

De politiek vragen wij de kritische geluiden van de islamitische gemeenschap over - toenemende - radicalisering serieus op te pakken en waar nodig steun te verlenen om het interne debat te versterken en radicalisering aan de basis tegen te gaan."

(bron: persbericht SMN)

Lodewijk Asscher

Naar aanleiding van het bericht gisteren in de Volkskrant heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken laten weten dat hij Yassin Elforkani en  Ibrahim Wijbenga zal uitnodigen. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Asscher wil hun een hart onder de riem steken en bespreken hoe hij hun opstelling kan steunen.  'Het is walgelijk dat Geert Wilders wordt bedreigd en beveiliging nodig heeft; zo is het net zo walgelijk dat deze gematigde moslims worden bedreigd', zegt Asscher. 'Dit is het moment om partij te kiezen', vindt Asscher. 'Er zijn mensen die vinden dat de gematigde islam niet bestaat, zowel radicale moslims als Wilders. Nou, die bestaat wel degelijk en die verdient onze steun. 'We moeten partij kiezen voor mensen die geweld verafschuwen. Juist als dat in hun eigen kring moed vereist, verdient dat alle lof en steun. De Nederlandse samenleving mag dergelijke bedreigingen niet accepteren.'

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over ibrahim wijbenga, jihad, radicalisering, smn, syrie, yassin elforkani.

Delen: