SMN: Neem stelling tegen discriminatie van moslims en meld het

In opinie op 11-04-2014 | 11:28

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) maakt zich grote zorgen over incidenten waarbij burgers met een Marokkaanse en/of islamitische achtergrond slachtoffer worden van (verbaal) geweld. Dat laat het SMN weten in een persbericht. Het SMN roept Marokkaanse Nederlanders en moslims op melding te maken van discriminatie.

Aanleiding hiervan is de recentelijke mishandeling van een vrijwilligster van de Eindhovense moskee El Fourkaan. Volgens de Moslimomroep krijgen moslima’s vaker te maken krijgen met (verbaal) geweld.

Het SMN schrijft: "(Verbaal) geweld is onaanvaardbaar. Het tast in de eerste plaats het individu aan in zijn/haar waardigheid en gevoel van veiligheid. In de samenleving leidt het tot maatschappelijk onbehagen. We roepen lokale gemeenschappen op stelling te nemen tegen discriminatie en slachtoffers om aangifte te doen."

Het SMN nam onlangs deel aan een rondetafelgesprek met minister Asscher. Doel hiervan was het verkennen van de problematiek van discriminatie jegens moslims en het formuleren van een juiste aanpak ervan.

De SMN: "We zijn zeer te spreken over het initiatief van de minister. Aandacht voor discriminatie jegens moslims is nodig. Het SMN trekt met de overheid en het maatschappelijk middenveld op om bewustwording, aangifte- en meldingsbereidheid van burgers te vergroten."

Meldpunt

Het SMN roept Marokkaanse Nederlanders en moslims op melding te maken van discriminatie via www.smn.nl/discriminatie/meldpunt.

Bron: SMN

Meer over discriminatie van moslims/ islamhaat / islamofobie hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


 


Meer over discriminatie, islamofobie, SMN.

Delen: