SER: meer aandacht voor discriminatie op de arbeidsmarkt

In opinie op 18-04-2014 | 16:13

De Sociaal-Economische Raad (SER) wil meer aandacht voor discriminatie op de werkvloer. Zo pleit de SER voor een landelijke campagne over discriminatie en vooroordelen, voorlichting en trainingen voor werknemers en werkgevers en een grotere rol voor de Inspectie SZW bij klachten over discriminatie.

Volgens de SER komt discriminatie vaak voort uit vooroordelen en is het vaak onbedoeld. Maar ook onbedoelde discriminatie moet bestreden worden, vindt de Raad.

Ook pleit de SER voor een diversiteitscharter waarbij bedrijven zich vrijwillig kunnen aansluiten. In zo'n charter moeten dan diversiteitsdoelstellingen staan waar bedrijven zich aan moeten houden. De SER stelt verder voor dat ondernemingsraden zich inzetten voor het tegengaan van discriminatie, door spreekuren, anonieme meldingsmogelijkheden en vertrouwenspersonen.

Tot slot pleit de Raad voor meer onderzoek om betrouwbare gegevens te krjgen over de mate van discriminatie. De overheid moet dat daarom beter gaan onderzoeken.

Lees hier het volledige advies Discriminatie werkt niet. Samen met het advies is ook een toolbox gepresenteerd.

Bron: NOS

Illustratie: Bansky

Meer over discriminatie op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebookRepubliek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen

 

 

 


Meer over advies, arbeidsmarkt, discriminatie, SER, toolbox.

Delen: