Samira Bouchibti achtste op kieslijst Amsterdamse VVD

In opinie door Brahim op 10-09-2013 | 16:46

Voormalig PvdA-Kamerlid Samira Bouchibti staat op de achtste plek van de VVD-kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde conceptkandidatenlijst. Afgezet tegen het huidige aantal zetels zou dat voor de voormalig presentatrice en columniste precies genoeg zijn om vanaf 19 maart deel uit te gaan maken van de Amsterdamse gemeenteraad.

Communicatieadviseur Bouchibti zat voor de PvdA in de Kamer van 2006 tot 2010. In mei dit jaar gaf ze in een interview met De Telegraaf al aan in gesprek te zijn met de VVD. Ze zei toen onder meer: 'Mensen vragen me ’waarom stap je niet over naar D66’? Maar dat vind ik te elitair. Ik ben volks, ik ben maar gewoon. De VVD is er voor gewone mensen zoals ik.' En: "Met de jaren kom je tot verstand...Ik ben niet uniek, er zijn wel meer VVD’ers die eerst lid zijn geweest van de PvdA. Neem Ayaan Hirsi Ali en Gerrit Zalm". Aan AT5 liet ze vandaag weten de achtste plaats 'een mooie verkiesbare plek te vinden' en zich 'thuis te voelen bij het liberale gedachtengoed'.

De conceptlijst van de VVD wordt aangevoerd door wethouder Eric van der Burg, die al eerder als lijsttrekker was gekozen. Wethouder Eric Wiebes krijgt de functie van lijstduwer. Hoogste nieuwkomer op plaats vier is Republiek Allochtonië-redactrice Dilan Yesilgöz. De lijst wordt op 10 oktober definitief vastgesteld tijdens een ledenvergadering.
 

Artikelen van en over Samira Bouchibti op dit blog vindt u hier; artikelen van Dilan Yesilgöz leest u hier.

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


Meer over #gr2014, amsterdam, dilan yesilgöz, gemeenteraad, kieslijst, politiek, pvda, samira bouchibti, vvd.

Delen: