PVV liegt in Zwartboek Ramadan

In opinie op 20-08-2012 | 22:09

In aanloop naar de verkiezingen lijkt de PVV weer meer aandacht te besteden aan de islam en Marokkanen. Afgelopen weekend liet PVV-leider Wilders weten dat Badr Hari na een mogelijke veroordeling moet worden uitgewezen naar Marokko. Bovendien presenteerde zijn partij het 'zwartboek ramadan' waarmee de partij wil bewerkstelligen dat de overheid de ramadan op geen enkele manier meer ondersteunt of promoot.

De PVV kijkt daarbij niet op een leugentje meer of minder ontdekte fractievoorzitter Rietveld van GroenLinks in de Haagse gemeenteraad.

In het 'Zwartboek Ramadan' wordt een Haags evenement genoemd dat nooit heeft plaatsgevonden. De partij schrijft onder meer: "Het Haags Suikerfeest van de Schilderswijk verbrak echter alle records. In 2007 werd daar namelijk 150.000 euro subsidie aan uitgegeven. De organisator 'Doen Evenementen' heeft daarvoor de pot gebruikt die bedoeld was voor de afgelaste Ha-Schi-Ba (Haagse Schilderswijk Bazaar)."

David Rietveld, fractievoorzitter van GroenLinks in de Haagse gemeenteraad is boos over de tekst in het zwartboek. "Het evenement heeft nooit plaatsgevonden. Er staat wel iets over op internet, maar het klopt niet. De PVV heeft het gewoon klakkeloos overgeschreven. Het is een keiharde leugen."

PVV-Kamerlid Van Klaveren erkent tegenover De Telegraaf dat het evenement nooit heeft plaatsgevonden. "We hadden het beter moeten checken en anders op moeten schrijven", aldus de parlementariër. "Maar het gaat ons om het principiële punt dat er geen geld voor dit soort zaken beschikbaar moet worden gesteld."
De PVV bezweert dat de overige beweringen in het zwartboek wel in orde zijn. "Voor de rest klopt het gewoon helemaal", aldus Van Klaveren. 

Daar zal staatssecretaris Teeven (VVD) het in ieder geval niet mee eens zijn. De suggestie die in het Zwartboek wordt gedaan dat er tijdens de ramadan sprake is van extra politie-inzet klopt volgens Teeven niet. In antwoorden op PVV-vragen schreef hij eerder deze maand: "In zowel Den Haag als Utrecht wordt geen extra politiecapaciteit ingezet gedurende de Ramadan. Anders dan bijvoorbeeld bij het EK en Oud en Nieuw gaat het tijdens de Ramadan niet om extra politie-inzet, maar om capaciteitsmanagement, waarbij de roosters zodanig worden ingericht dat de inzet van de beschikbare capaciteit wordt geleverd op tijden dat daaraan het meeste behoefte bestaat."

Veel van de 'keiharde feiten' uit het zwartboek, waaronder de bewering over het Haagse suikerfeest, zijn afkomstig van de website Nieuwreligieuspeil, een site die onderzoekt In hoeverre religie (voornamelijk de islam) een beperkende invloed op onze samenleving heeft.

SP-leider Roemer reageerde laconiek bij WNL:"Iedere partij mag komen met wat ze zelf willen'. Die reactie leidde tot ergernis bij GroenLinks kamerlid Tofik Dibi die twitterde: "Dus Roemer neemt geen afstand van xenofoob zwartboek van PVV... Doet denken aan hoe SP opereerde bij PVV-kliksite #triest" 

Overigens zakte PVV'er Van Klaveren als onderzoeker al door het ijs toen hij een onderzoek over shariarechtspraak in Nederland presenteerde waarvan in de Tweede Kamer gehakt werd gemaakt. Ook het onderzoek dat de PVV liet doen naar herinvoering van de gulden werd afgebrand, onder andere door het Centraal Planbureau. 

Links:

Het Zwartboek Ramadan leest u hier
L
ees ook de 'recensie' op krapuul

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Bezoekt u dit blog geregeld? Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 

 

 

 

 

 

Meer over #tk2012, groenlinks, islam, politiek, pvv. van klaveren, ramadan, zwartboek.

Delen: