Paspoorten van 8 mogelijke Syriëgangers vervallen verklaard

In opinie op 28-01-2014 | 18:02

Van acht potentiële Syriëgangers is het paspoort vervallen verklaard, waardoor het voor hen moeilijk is geworden om naar Syrië af te reizen. Dat zei Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof dinsdag in het KRO-NCRV-programma De Ochtend op Radio1.

Volgens Schoof wordt dit gedaan omdat als deze mensen uit Syrië terugkeren, ze ook een dreiging in Nederland kunnen vormen. ''Het is voor het eerst dat we dit hebben gedaan'', vertelde Schoof.

De acht mensen van wie het paspoort vervallen is verklaard, kunnen dit besluit aanvechten bij de bestuursrechter. Lees verder op nu.nl


Meer over radicalisering op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


 


Meer over radicalisering, syrie.

Delen:

Reacties


Antoine Berben - 03/02/2014 11:31

Ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen. Als de bestuursrechter het eens is met de staat omtrent het ongeldig verklaren van deze paspoorten, dan ontstaat voor mij de vraag of deze mensen dan ook nog geacht kunnen worden Nederlander te zijn. Op die vraag zie ik een antwoord met veel belangstelling tegemoet.