OM: Wilders verdachte naar aanleiding van 'minder Marokkanen'

In opinie op 09-10-2014 | 09:57

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Geert Wilders van belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. Het gaat om zijn uitlatingen over Marokkanen op 12 en 19 maart 2014 in Den Haag. Naar aanleiding hiervan zijn ruim 6400 aangiften tegen Wilders binnengekomen.
Het OM liet ook weten dat de PvdA'ers Diederik Samsom en Hans Spekman niet vervolgd zullen worden.

Het OM laat weten dat de afgelopen maanden een uitvoerige juridische analyse heeft plaatsgevonden naar Wilders uitspraken. Het OM is hierna tot de conclusie gekomen dat de uitspraken een verdenking van een strafbaar feit opleveren.  De verdenking is volgens Wilders dusdanig, dat strafvervolging in de rede ligt.

In 2011 stond Wilders ook wegens haatzaaien en discriminatie voor de rechter. Hij werd toen vrijgesproken. Meer over het proces Wilders hier.

Spekman en Samsom geen verdachte

Tegelijkertijd maakte het OM bekend dat Diederik Samsom en Hans Spekman, beiden van de PvdA,  niet worden vervolgd voor discriminatie wegens uitspraken over Marokkaanse jongens die overlast veroorzaken. Het OM concludeert dat de uitspraken van Spekman en Samsom over gedrag gingen en niet over ras. 

PVV-leider Geert Wilders riep in april dit jaar op om aangifte te doen tegen de twee wegens discriminatie. Samsom verklaarde in 2011 in NRC Handelsblad dat er sprake was van een ‘etnisch monopolie’ van Marokkaanse jongeren op overlast. Hans Spekman verkondigde in 2008 tijdens een interview met Vrij Nederland dat Marokkanen die niet deugen, vernederd moeten worden.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen

 

 


Meer over discriminatie, proces wilders, wilders.

Delen:

Reacties


d.nieuwstraten - 09/10/2014 13:32

moet ik u verdenken van het beperken van de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting dat jullie gaan bepalen of mijn stuk al of niet geplaatst word precies wat ik in mijn stuk bedoel. onderwerping van wat wij goed of niet goed vinden.

d.nieuwstraten - 09/10/2014 13:28

ik vind het spijtig voor de marokkaanse gemeenschap maar helaas is het zo dat een groot gedeelte van de nederlandse bevolking van mening is dat minder marokkanen gewenst is in nederland. of dit terecht is zal de tijd leren. mijn christelijke identiteit en tegenstelling tot de islamitische indentiteit zegt mij en dit maak ik op uit wat in de koran te lezen staat dat ik respect moet hebben voor anders gelovigen. er zijn zo wie zo geen anders gelovigen er kunnen hooguit verschillend gelovigen zijn daar weet de islamitische wereld genoeg van ( zie de stromingen binnen de ilsam die elkaars bloed wel kunnen zuipen) . wat ik heb mee gekregen uit mijn christen zijn is dat er gelovigen zijn en aan god cq allah te bepalen wie daar onder gerangschikt worden ik zou mij als mens maar met andere zaken bemoeien dan uit te maken wie een gelovige is of niet , laat staan om te bepalen wie wel tot de hemel toegelaten wordt van één groep weten we dit al zeker als of niet met maagden , de martelaren , een bedenksel van een analfabeet. dit soort gedachten en verzinsels plus gedrag maakt dat in nederland de gedachte heerst minder marokkanen aan jullie te proberen deze gedachten gang in nederland te veranderen en dan bedoel ik de marokkaanse gemeenschap gestoeld op de islamitische leer er zijn genoeg citaten uit de koran te halen die andere dingen zeggen veel daarvan is plagiaat vanuit de bijbel en daarom ook zoveel betekenend. neem kennis van en gebruik deze kennis om de barbarij te lezen in de koran voor eeuwig te schrappen. het christendom heeft er ook een tijdje over gedaan om tot inzicht te komen en ik bid god , allah , visnu en alle andere goden dat de islam ook een keer tot inzicht komt , alle mooie praatjes over boord gooit en door de daden laat zien dat de islam een ideologie is die het mensdom , maar zeker de islam gelovigen zelf op een moraal hogere level kunnen brengen. Niet het geloof ook niet de hoop maar alleen de liefde de belangrijkste voor allah van deze drie kan de wereld doen veranderen. islam is onderwerping onderwerping is dwang maar met dwang is niemand gediend wij zijn geen dwangarbeiders van allah. niet de verhaaltjes uit de bijbel , de vedische boeken of de koran kunnen ons tot inzicht brengen maar alleen de liefde die we uit deze boeken kunnen halen , mijn liefde voor u en uw liefde voor mij kan de wereld veranderen en dan hebben god en allah of hoe ze ook mogen heten hun zin.