Marokkaanse organisaties houden bijeenkomst over Syrië-gangers

In opinie op 18-03-2013 | 17:58

Op zondag 24 maart vindt er in de Amsterdamse Al Kabir moskee van 13.00 uur tot 15.00 uur een bijeenkomst plaats over Nederlandse jongeren die naar Syrië trekken. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders, imams en bestuurders en wordt georganiseerd door verschillende Marokkaanse organisaties.

Hieronder de tekst van de uitnodiging.

ZONDAG 24 MAART 2013

MOSKEE AL KABIR, Weesperzijde 74, 1091 EH Amsterdam
13.00 uur inloop - 13.30 uur start - 15.00 uur einde

Er doen steeds meer verhalen de ronde over Nederlandse jongeren die ten strijde trekken naar Syrië. Familieleden en omstanders maken zich zorgen over de toekomst van hun zoon, broer of vriend. Steeds meer jongeren maken heimelijke voorbereidingen om te vertrekken en familie en omstanders zijn vaak pas op de hoogte als het al te laat is.

Uit het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) blijkt dat het gevaar voor een aanslag in Nederland naar substantieel is verhoogd, de één na hoogste alarmfase.

Uit de berichtgeving van het DTN blijkt ook de zorg over de aantrekkingskracht van de oorlog in Syrië op Nederlandse jongeren. Gevreesd wordt dat jongeren risico lopen door zich aan te sluiten bij groeperingen. Die risico’s bestaan uit ondergaan en plegen van geweld, kans op trauma, vergrootte bereidheid tot geweld en verhoogde kans op gewelddadige radicalisering. Zeker wanneer deze jongeren terugkeren naar Nederland.

Op zondag 24 maart a.s. vindt daarom een bijeenkomst plaats in moskee Al Kabir om met ouders, imams, bestuurders en betrokkenen in gesprek te gaan over dit onderwerp. Het doel van deze bijeenkomst is om van gedachten te wisselen en zorgen te delen.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland (RVM). EMCEMO, Stichting Argan, Aknarij en de Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland (UMMON).

Wij zien uw komst graag tegemoet.

Contactpersonen zijn: Yassin Elforkani, Mohamed Echarrouti en Abdou Menebhi

Meer over radicalisering op dit blog hier


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.
Meer over radicalisering, rvm, syrie.

Delen: