Man veroordeeld voor o.a. dreigen met brandstichting in moskee

In opinie op 26-01-2015 | 07:14

Een 50-jarige man uit Gouda is woensdag 21 januari veroordeeld door de politierechter omdat hij eind oktober 2014 gedreigd had een moskee in brand te steken en een groep mannen met een mes had bedreigd. Dat mes bleek een verboden wapen te zijn. De politierechter legde de man een werkstraf van 160 uur op waarvan 80 uur voorwaardelijk met de bijzondere voorwaarde dat hij zich moet melden bij reclassering op diens aanwijzingen.

Op zaterdag 25 oktober 2014 rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Bernadottenlaan in Gouda een ruzie gaande was tussen meerdere mannen. De politie ging naar de plek toe en daar vertelden acht mannen door de man die tegenover hen stond, bedreigd te zijn. De man had een groot mes in zijn hand. Naast dat hij had gedreigd de mannen neer te steken, had hij ook gedreigd de moskee waar de mannen net uitkwamen in brand te steken.

De man zelf stelt dat er over en weer woorden zijn gevallen.

Lees verder bij het OM

Meer over moslimhaat hier en hier
 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over incidenten, moskeeen, moslimhaat.

Delen:

Reacties


John Dubbelboer - 26/01/2015 16:58

Tot nu toe was het altijd zo dat de bijdragen op RA lezenswaardig waren. De inzenders hadden vaak iets te melden en hun stukken waren verzorgd. Niet dat de inhoud geen tegenspraak zou kunnen oproepen maar dat hoort bij het spel. Met dit bericht komen we in een soort Metronieuw terecht. Er zijn vele meldingen van pogingen tot brandstichting. Vaak is er een verband met de vestiging van een nieuwe moskee of de verhuizing van een moskee. Typ het trefwoord “moskee” in op rechtspraak.nl en je komt heus wel aan je trekken. Zo blijkt een ex-imam van de As Soenah moskee te zijn veroordeeld voor het sluiten van illegale huwelijken.
Mag ik zelf bij tijd en wijle de woordjes “brandstichting”, “moskee”en “handtekeningen” intypen en RA vragen daar wat meer reflectief op te reageren?