Islam en radicalisme bij Marokkanen in Brussel

In opinie op 18-06-2013 | 21:08

Met zijn omvangrijke islamitische populatie, waarvan de meerderheid van Marokkaanse afkomst is, is Brussel uitgegroeid tot de hoofdstad van de islam in Europa. Wie zijn deze Brusselse moslims en hoe beleven zij de islam? Is Brussel een laboratorium voor het islamisme in continentaal Europa?

De invloed van de Europese Moslimbroeders is in elk geval onmiskenbaar, de sjiitisering neemt toe. Maar vooral: de roep om een beleving van een ‘zuivere islam’, een letterlijke interpretatie van de leer en een terugkeer naar de levenswijze van de profeet Mohammed, is nooit sterker geweest. De islamiseringspolitiek van de Golfstaten speelt daarbij een doorslaggevende rol.

Dit boek komt geen moment te vroeg. Het biedt een uitzonderlijke en indringende kijk op islam en radicalisering onder Marokkaanse Brusselaars.

Klik hier voor boekgegevens en/of om het boek te bestellen.

Bron: Van Halewyck (via Nieuwe Moskee)

Meer over radicalisering op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over boek, brussel, radicalisering.

Delen: