Geschiedenis van de islamitische omroepen

In opinie op 14-12-2013 | 16:23

In 1986 ontstaat de Islamitische Omroep Stichting (IOS). De programma’s richten zich voornamelijk op hun eigen achterban. In 1993 wordt deze omroep opgevolgd door de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) en in 2005 komt er de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) bij.

Als het islamdebat in Nederland heftiger wordt, gaan de omroepen zich steeds nadrukkelijker op de gehele samenleving richten. Ze willen een ander geluid laten horen. Van september 2010 was er helemaal geen moslimomroep meer, totdat de Moslimomroep in september 2013 van start ging.

Lees ook: Allahoe Akbar of de Nederlandse vlag’: afgedwongen herstart van de moslimomroea

Spirit tv maakte in 2010 een serie programma's over zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Nederlandse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling. Hieronder de aflevering over mosolimomroepen met o.a. Rashied Alibux (NMO), Driss Boujoufi (UMMON) en Esmaa Alariachi (programmamaker NTR) over de roerige geschiedenis van de moslimomroepen. 

 

Links:

de Moslimomroep

de moslimkrant en andere islamitische media

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over moslimomroep, moslimomroepen, spirit 24.

Delen: