Geen sticker van Geert bij moskee in Geleen, wel twee varkenskoppen

In opinie op 20-12-2013 | 12:51

Aan het toegangshek van een moskee in Geleen hebben onbekenden een varkenskop bevestigd. Op het terrein werd een tweede varkenskop gevonden, meldt de politie. Er is door het moskeebestuur aangifte gedaan van belediging.

Het gaat om een nieuwe locatie waar de moskee, die al 33 jaar in Geleen is gevestigd, binnenkort heen verhuist.

Op Facebook meldt het bestuur dat “dit de sfeer en de cultuur is die hangt om de verhuizing”. Het bestuur schrijft:

"33 jaar heeft nooit iemand enig probleem gehad met de moskee, maar nu we noodgedwongen moeten verhuizen....?
Allereerst is het zielig voor het diertje. Een gespleten hoofd dat met een ijzerdraadje aan het hek wordt gehangen. Is niet bepaald een goede laatste rustplaats te noemen. 
Wij moeten dat diertje weer in de container gooien waar we niet per kilo voor hoeven te betalen. Niemand die hier van wakker ligt, slechts de slechte intentie van de dader om mensen proberen te kwetsen.
Leven we niet in een samenleving waar sociale cohesie en samenredzaamheid als fundamentele pilaren worden gezien? Waar we met respect met medeburgers of medemensen om dienen te gaan? Waar ongeacht je huidskleur, sekse, leeftijd of geloofsovertuiging wij elkaar moeten ondersteunen en moeten kunnen aanspreken? 
Helaas is alles behalve bovenstaande waar. Maar laten we niet naar andere kijken en zelf het goede voorbeeld geven. Dit kinderachtige gedrag zal nooit iemand van ons mogen verwachten en daarmee is voor ons dit onderwerp afgesloten."

Op een foto is te zien dat een varkenskop met een stuk ijzerdraad aan het hek is gehangen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.

Het incident zal binnenkort worden toegevoegd wanneer de lijst op dit blog met incidenten rond moskeeen een update zal krijgen. 

Stickers van Wilders

De actie volgt, toeval of niet, een dag nadat Geert Wilders anti-islam stickers presenteerde. Op de sticker staat: "De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif." Een van de stickers heeft hij op de deur van zijn werkkamer geplakt. 
Wilders tegenover de NOS "Het is niet mijn intentie om rotzooi te trappen bij mensen die gelovig zijn maar het is wel mijn intentie om mensen te proberen te bevrijden, om ze los zien te krijgen van het juk van de islam." 

De regering heeft zich gedistantieerd van de actie en ook op verschillende fora wordt de actie van Wilders veroordeeld, zoals door Marcel Hulspas op The Postonline

Anderen ergeren zich (ook) aan de reacties op de stickers van Wilders. Zo noemt Bart Schut het op de Dagelijkse Standaard een 'niemandalletje' en hij schrijft over een onnozele provocatie van Wilders die leidde tot "een storm aan overdreven reacties". Zorgelijker vindt Bart Schut het onzalige voorstel van PVV-kamerlid Joram van Klaveren om “administratieve hechtenis” in te voeren voor teruggekeerde Syriëgangers. 

Links:

Wanneer het plaatsen van een varkenshoofd bij een moskee niet discriminerend is

Verschillende artikelen over islamofobie hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over geert wilders, geweld tegen moskeeen, incidenten, islamofobie, moskeeen, pvv, stickers, varkenskop.

Delen: