CMO: Vrijdaggebed in het teken van Gaza en MH17

In opinie op 23-07-2014 | 11:51

Het zijn donkere dagen waarin we met z'n allen verkeren. Met bedroefdheid en afschuw zijn we afgelopen week geconfronteerd met beelden van oorlog uit Gaza en van vliegramp uit Oekraïne. Het is bijna onmogelijk voor te stellen wat er gebeurd is. Er zijn honderden onschuldige slachtoffers in een week tijd gevallen. De impact die dit heeft op zo vele mensen en mensenlevens, de angst, de pijn, de gruwelijkheden, zijn haast onbeschrijfelijk. Het zijn gitzwarte dagen voor de mensheid. Dat valt te lezen in een persbericht van het Contactorgaan Moslims en Overheid.

Het CMO heeft haar aangesloten moskeeën opgeroepen om aanstaande vrijdag stil te staan bij het aanhoudende geweldoffensief in Gaza en de hartverscheurende vliegramp met MH17 in Oekraïne. Tijdens het gebed zullen moskeeën een preek en gebed wijden aan alle onschuldige slachtoffers en hun dierbaren.

Het CMO wil hiermee samen met haar moskeebesturen gevoelens van verdriet en medeleven met de nabestaanden bij Nederlandse moslims tot uiting brengen. Men wil de verbondenheid eren door op eigen manier mee te rouwen met de families en vrienden van de onschuldige slachtoffers. Op deze manier denkt men aan hen en bid voor hen in de hoop dit ondraaglijke leed een beetje draaglijker te maken.

Voor meer informatie: woordvoerder Yassin Elforkani (0651844871)

Meer van en over het CMO op dit blog: hier


Meer over Gaza op dit blog: hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 

 


Meer over cmo, gaza, mh17, moskeeën, persbericht, vrijdaggebed, yassin elforkani.

Delen: