Bestuur NMP ziet geen toekomst voor moslimpartij en stopt

In opinie op 24-06-2012 | 21:50

De heren Jacques Visker en Henny Kreeft hebben hun bestuursfuncties binnen de Nederlandse Moslim Partij neergelegd. Beide heren zijn tot de conclusie gekomen dat er op dit moment geen plaats is in de landelijke politiek voor een partij die gebaseerd is op de Islam. Dat meldt Altahrir.

De Nederlandse Moslim Partij (NMP) heeft een aantal vergeefse pogingen gedaan om mee te doen met lokale verkiezingen. In 2010 en nu weer in 2012 lukte het niet om mee te doen aan de verkiezingen voor Tweede Kamer..

Altahrir schrijft dat Visker en Kreeft – beide teleurgesteld –  daarom besloten hebben hun functies neer te leggen. "Ze zijn van mening dat misschien de tijd voor een moslimpartij in de Tweede Kamer er niet rijp voor is en tevens de moslims ook niet. Maar het belangrijkste is dat er nog vele discussies gevoerd moeten worden binnen de moslimgemeenschap om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, zodat ze verenigd kunnen worden in één partij."

Lees verder op de Altahrir

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Bezoekt u dit blog geregeld? Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over #tk2012, nederlandse moslimpartij, nmp, verkiezingen.

Delen: