'Amsterdam is multicultureel drama'

In opinie op 13-07-2012 | 18:21

..althans volgens het Russische nieuwskanaal Russia Today. In een reportage wordt een bijna zorgwekkend beeld geschetst van multicultureel Amsterdam. Volgens de reportage Sharing the Motherland lijden wijken als Bos en Lommer en de Bijlmer onder de gebrekkige integratie van hun inwoners. Enkel het centrum zou zich een waar metropool mogen noemen naar New Yorkse standaarden.

Zo schrijft het Parool. Hieronder de reportage.

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Bezoekt u dit blog geregeld? Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over amsterdam, multicultureel, segregatie.

Delen:

Reacties


Marijke - 22/08/2012 23:08

Wel een treffend beeld, ik ken de betreffende wijken redelijk tot goed. Ze hebben inderdaad elk hun eigen sfeer. Met veel vriendelijke mensen, die steeds beter Nederlands kunnen spreken. Ook in New York, waarmee in de reportage vergeleken werd, vind je dergelijke wijken, bijvoorbeeld chinatown. Ook daar vind je bevolkingsgroepen die zich aan de eigen tradities houden. Dus uitzonderlijk is het niet. Wel belangrijk dat mensen met elkaar kunnen communiceren en daar ook moeite voor doen. Zolang we elkaar blijven ontmoeten gaat het goed en blijven de extreme types langs de zijlijn.