Hindostanen, hindoeïsme, homoseksualiteit

In achtergronden op 13-01-2012 | 19:00

In 2010 heeft ACB Kenniscentrum het kennisdossier Allochtonen, geloof en homoseksualiteit uitgebracht. In dit document wordt besproken hoe islam en christendom aankijken tegen homoseksualiteit en wat dit betekent voor de houding van veel in Nederland wonende niet-westerse allochtonen ten aanzien van het fenomeen. In navolging hiervan is nu het kennisdossier Hindostanen, hindoeïsme en homoseksualiteit geschreven.

Veel Hindostanen hangen het hindoeïsme aan. Anderen zijn moslim of christen of volgers van kleine en doorgaans minder bekende religieuze stromingen.
In het kennisdossier Hindostanen, hindoeïsme en homoseksualiteit staat alleen het hindoeïsme centraal omdat de in Nederland wonende Hindostaanse bevolkingsgroep overwegend hindoeïstisch is.

Download Hindostanen, hindoeisme en homoseksualiteit

Lees ook:

Allochtonen, geloof en homoseksualiteit (pdf)

Meer artikelen over homoseksualiteit hier
 

 


Meer over hindoestanen, hindostanen, homo, homoseksualiteit, onderzoek.

Delen:

Reacties


Shanta Bikharie - 14/06/2012 09:20

Ter info:

Het is nu definitief dat er voor de tweede keer weer een Hindustaanse boot zal meevaren tijdens de Gaypride op 4 augustus 2012 in Amsterdam.
Door enorme inspanning van Stichting SaVo wordt er nu gedurfd om openlijk te praten over homoseksualiteit en zal SaVo weer een boot laten varen tijdens de Gaypride.
Graag verzoek ik u deze mail zoveel mogelijk te verspreiden.
Dit allemaal in het belang van homo-emancipatie.
Misschien is het mogelijk om deze mail te twitteren of als u een website heeft het daarop te plaatsen.
Ook staat Stichting SaVo open voor intervieuws op zowel Radio als TV voor meer informatie.


dewanand - 18/01/2012 12:57

namaste,
Teleurstellend verslag van Renie van der Putte, want hij negeert Anita Chedi van de Shiwally.com site totaal, terwijl zij de meest bekende lgbt activiste is uit de Hindoestaanse groep. Het hele idee van een Hindoestaanse boot tijdens de gaypride was een idee van Anita chedi, maar ik hoorde dat Stichting Savo uiteindelijk dit faciliteerde.

OOk teleurstellend dat Renie van der Putte mijn naam en site niet noemt, terwijl het Kritisch Podium Dewanand nu de grootste nl site is van een niet blanke Hindoeschrijver in middeleeuws blank Nederland. Zo zie je duidelijk hoe het ACB kenniscentrum mij als niet blanke discrimineert en uitsluit. Ik overweeg harde acties en sluit geweld niet uit in de toekomst, want blanken hebben vroeger onze zwarte landen ook met geweld verovert en honderden miljoenen zwarten uitgemoord en tot slaaf gemaakt. Oog om oog moet het motto nu zijn, net als in de Sharia wetten van Mohammed.

Vaak besef ik nu dat zwart zijn net een soort straf en vloek is van god op deze wereld. Wij zwarten aanbidden die blanken en wij maken hen rijk. Het is onze schuld dat zij nog leven en ons uitbuiten en discrimineren.

dewanand
Hindoe fundamentalist