De Massamisleiding van de PVV

In achtergronden op 18-07-2012 | 13:00

Het is weer zover. De PVV heeft weer een verkiezingsspotje. Zal wel hetzelfde zijn als de vorige, denk je dan. Toen begon het met vliegtuigen vol ‘gelukszoeker’ die landen op Schiphol. Uiteraard waren dat allemaal moslims.

Een conclusie: de afgelopen tien jaar was de netto-immigratie van allochtonen uit moslimlanden net zo groot als heel vaak in één jaar voor die periode.

Door Flip van Dyke

Het nieuwe verkiezingsspotje -de vorige hier- begint het met een tirade tegen de EU, dan na 36 seconden zien we dezelfde beelden weer van de vliegtuigen, roept Wilders dat wij nauwelijks iets te zeggen hebben over onze eigen grenzen. Het zijn natuurlijk ook allemaal moslims die immigreren.

 

‘Er is al teveel islam, genoeg is genoeg. De islamisering neemt hand over hand toe,’ zegt Wilders, ‘Dankzij de Europese Unie.’
Nederland heeft vrijwel niets meer te zeggen over de immigratie. Alles wordt door Brussel geregeld, aldus Wilders.

Ik kijk naar de migratiecijfers. Kijk naar de bevolkingsgroei van allochtonen afkomstig uit moslimlanden en geef een commentaar op de regelgeving.
Je kan eventueel 1,2 en 3 overslaan en direct naar punt 4 samenvatting migratie gaan.

 
1. De immigratie


We beginnen met te kijken naar de immigratie van 1996 t/m 2010:

We zien in een oogopslag dat het onzin is om te suggereren dat de immigranten moslims zijn. Het is een beeld dat de PVV – met heel veel succes- ons al 6 jaar probeert wijs te maken. Het is een reclametruc. Een frame. De immigratie van moslimlanden (groen) daalt en van de EU (blauw) stijgt.
Uit het volgende figuur wordt het dat nog duidelijker als we de percentages nemen

Het aandeel van mensen uit moslimlanden is gedaald van 25-30% naar tussen de 15% en 20% de laatste jaren. Het aandeel EU’ers echter is verdubbeld.
Het aantal immigranten uit moslimlanden is de laatste jaren vrijwel gelijk aan die van autochtonen die terugkeren van hun eerdere emigratie. Ook bij de immigratie uit moslimlanden moet je bedenken dat daar een flink deel van Nederlander is . Die zijn eerder geëmigreerd, met de Nederlandse nationaliteit, en komen nu terug.

Nog steeds gaat er geen moslim weg bij de PVV. Dat is raar. Ze immigreren alleen maar in hun beeld. Als ik google op de site van de PVV op immigratie dan krijg ik 1.720 hits. Doe ik hetzelfde met emigratie dan krijg je er zegge en schrijven tien en nooit gaat het over moslims die emigreren vanuit Nederland. Tenzij het gaat over moslims die moeten emigreren.
Toch emigreren er mensen afkomstig uit moslimlanden en niet zo’n klein beetje ook.


2. De emigratie

 

Dat zijn flinke aantallen. Als je dat naast figuur 1 ziet dan zie je dat het totaal aantal emigranten minder is dan het aantal immigranten. Nederland is een immigratieland. We ziet een flinke portie oranje dat emigreert, maar alle groepen emigreren. Zie de allochtonen uit moslimlanden: tussen de 10 en 15 duizend emigranten in de vorige eeuw en deze eeuw jaarlijks rond de twintig duizend. Raar toch dat daar nooit aandacht aan wordt besteed? Ook dit figuur heb ik in percentages.

3. Migratiesaldo

Sommige mensen houden er rare ideeën op na: je moet de immigratie en emigratie bij elkaar tellen.


Ik doe maar normaal en trek emigratie van de immigratie af. Ik heb het migratiesaldo in dezelfde schaal gelaten als figuur 1 en figuur 2 om duidelijk te laten zien dat er netto maar weinig overblijft van de immigratie. Je hebt een vergrootglas nodig om de aantallen te kunnen schatten.
Dan toch maar even in een normale schaal:Ik doe maar normaal en trek emigratie van de immigratie af. Ik heb het migratiesaldo in dezelfde schaal gelaten als figuur 1 en figuur 2 om duidelijk te laten zien dat er netto maar weinig overblijft van de immigratie. Je hebt een vergrootglas nodig om de aantallen te kunnen schatten.
Dan toch maar even in een normale schaal:

Met een rood lijntje erbij die het totale saldo weergeeft met de schaal op de rechteras. Herkomstgroepen beneden de nullijn hebben een negatief migratiesaldo: er emigreren meer mensen dan dat er binnenkomen.
Niemand kan toch ontkennen dat we een totaal ander beeld hebben dan vorig eeuw.
Het saldo van vertrekkende autochtonen was het hoogst in 2005/2006 en stelt nu nauwelijks nog iets voor. Mogelijk, denk ik, zal dat nog wel even duren omdat de huizenprijzen laag zijn en mensen hun huis niet kwijt kunnen.
Stelde het saldo van EU landen nauwelijks iets voor tot 2005/2006, dat is de laatste jaren wel anders.4. Samenvatting migratie


Ik heb de cijfers ook nog gegroepeerd en in een tabelletje gegoten, die er misschien wat ingewikkeld uitziet maar reuze meevalt:
 

 

We zien de vier herkomstgroepen en een totaal telling. Gemiddeld kwamen er per jaar van 1996 t/m 2010 27.000 immigranten van de herkomstgroep moslimlanden binnen en vertrokken er 17.000. Dat geeft een migratiesaldo van 9.000 (door afronding kan er een verschil ontstaan).
Vervolgens heb ik die gesplitst in 1996 t/m 2001 en 2002 t/m 2010. Waarom die splitsing? In 2001 werd de nieuwe vreemdelingenwet van kracht en werd de inkomenseis bij gezinsmigratie verhoogd van 70% naar 100% van het minimumloon. Ook nam de emigratie flink toe.

Van 1996t/m 2001 was de immigratie van allochtonen uit moslimlanden 34.000, de emigratie 13.000 en dat geeft een jaarlijks saldo van 21.000. Van 2002 t/m 2010 was de immigratie 22.000, de emigratie 20.000 en dat geeft een saldo van 2.000. Inderdaad de massa-immigratie uit moslimlanden bedraagt nu gemiddeld 2.000 mens per jaar. De laatste twee kolommen geeft het verschil. -11.000 (-een derde) immigratie, + 8.000 (+ 60%) emigratie geeft een saldo dat maar liefst 19.000 ligt onder die van voor 2001. Dat is 91% minder! Aangezien 2011 vermoedelijk een lager saldo zal geven dan 2010 kunnen we stellen dat het migratiesaldo van allochtonen uit moslimlanden de afgelopen 10 jaar opgeteld net zo groot is als die in één jaar in de jaren voor 2002.
 

5. Hoe zit het met de groei van de herkomstgroep moslimlanden?

De migratie én dat vrouwen afkomstig uit moslimlanden veel minder kinderen krijgen heeft grote invloed op het groeicijfer:
Aan het eind van de vorige eeuw bedroeg het groeipercentage tussen de 5 en 6 procent. We zien een flinke daling naar rond de 2 procent nu. De eerste generatie zal in toenemende te maken krijgen met sterfte door ouderdom. De tweede generatie groei zal verder afnemen. Tot nu toe stelt het aantal geboorten van de derde generatie (zijn autochtonen) weinig voor. Die groep gaat wel groeien.

6. Nederland heeft nauwelijks iets meer te zeggen over de eigen grenzen.

Ook zo’n fijne oneliner. In werkelijkheid hebben wij heel veel te zeggen over de immigratie van buiten de EU. Onze grenzen staan niet open. Binnen de regelgeving van de EU hebben wij genoeg speelruimte om eigen beleid te maken. Het probleem is dat er gigantisch wordt geroepen over de immigratie, maar niet werkelijk wordt gekeken wat het probleem is. Om rechts tevreden te houden worden er allemaal maatregelen verzonden die a niet nodig zijn en b de grenzen van de wet overschrijden. Dat is vragen om moeilijkheden.

Conclusie

Om stemmen te winnen heeft rechts het nodig om voor te stellen alsof de migratie hetzelfde is als in de vorige eeuw. Daarbij hoort een angstbeeld oproepen van hordes moslims -in bovenstaande cijfers zitten natuurlijk ook niet moslims- die ons land overspoelen. De tsunami. De islamisering. Nuchter naar de cijfers kijken gebeurt natuurlijk niet. Helaas doet niemand dat. Hetzelfde geldt voor de massale/grote immigratie van kansarmen. Oh ja? Welk onderzoek toont dat aan? De immigratie is niet meer als die van de vorige eeuw. Ik vrees echter dat het nog wel een boel jaren gaat duren voordat het kwartje gaat vallen. Rechts heeft te veel electoraal voordeel van om de massamisleiding overboord te zetten. Links is te bang om zich er in vast te bijten en de media loopt vrijwel geheel aan de leiband van Wilders: die onderzoekt vrijwel niets.

Bronnen
Bevolkingsontwikkeling; herkomstgroepering en generatie voor de migratie.
Bevolkingsontwikkeling; herkomstgroepering en generatie voor de bevolkingsgroei.

Leesvoer
De ‘Massa-immigratie’ uit Moslimlanden. Update Uitgebreider dan hierboven.
Hoe zit ‘t nu echt met de immigratie nationaliteit, herkomstgroep etc.
De derde generatie niet-westerse autochtonen.
Babytsunami? Onzin! Hoeveel kinderen krijgen we.
De migratie uit niet-westerse landen ontleed Zeer uitgebreide analyse.
Journalist Joost Niemöller schreef een boekje Mooi voorbeeld van massamisleiding.
Journalist Joost Niemöller schreef een stukje Nog een.
 

Aan het eind van de vorige eeuw bedroeg het groeipercentage tussen de 5 en 6 procent. We zien een flinke daling naar rond de 2 procent nu. De eerste generatie zal in toenemende te maken krijgen met sterfte door ouderdom. De tweede generatie groei zal verder afnemen. Tot nu toe stelt het aantal geboorten van de derde generatie (zijn autochtonen) weinig voor. Die groep gaat wel groeien.

6. Nederland heeft nauwelijks iets meer te zeggen over de eigen grenzen.

Ook zo’n fijne oneliner. In werkelijkheid hebben wij heel veel te zeggen over de immigratie van buiten de EU. Onze grenzen staan niet open. Binnen de regelgeving van de EU hebben wij genoeg speelruimte om eigen beleid te maken. Het probleem is dat er gigantisch wordt geroepen over de immigratie, maar niet werkelijk wordt gekeken wat het probleem is. Om rechts tevreden te houden worden er allemaal maatregelen verzonden die a niet nodig zijn en b de grenzen van de wet overschrijden. Dat is vragen om moeilijkheden.

Conclusie

Om stemmen te winnen heeft rechts het nodig om voor te stellen alsof de migratie hetzelfde is als in de vorige eeuw. Daarbij hoort een angstbeeld oproepen van hordes moslims -in bovenstaande cijfers zitten natuurlijk ook niet moslims- die ons land overspoelen. De tsunami. De islamisering. Nuchter naar de cijfers kijken gebeurt natuurlijk niet. Helaas doet niemand dat. Hetzelfde geldt voor de massale/grote immigratie van kansarmen. Oh ja? Welk onderzoek toont dat aan? De immigratie is niet meer als die van de vorige eeuw. Ik vrees echter dat het nog wel een boel jaren gaat duren voordat het kwartje gaat vallen. Rechts heeft te veel electoraal voordeel van om de massamisleiding overboord te zetten. Links is te bang om zich er in vast te bijten en de media loopt vrijwel geheel aan de leiband van Wilders: die onderzoekt vrijwel niets.

Bronnen
Bevolkingsontwikkeling; herkomstgroepering en generatie   Voor de migratie.
Bevolkingsontwikkeling; herkomstgroepering en generatie   Voor de bevolkingsgroei.

Leesvoer
De ‘Massa-immigratie’ uit Moslimlanden. Update     Uitgebreider dan hierboven.
Hoe zit ‘t nu echt met de immigratie     nationaliteit, herkomstgroep etc.
De derde generatie niet-westerse autochtonen.
Babytsunami? Onzin!    Hoeveel kinderen krijgen we.
De migratie uit niet-westerse landen ontleed     Zeer uitgebreide analyse.
Journalist Joost Niemöller schreef een boekje    Mooi voorbeeld van massamisleiding.
Journalist Joost Niemöller schreef een stukje      Nog een.
 

Flip van Dyke

 Dit artikel, en nog veel meer, staat ook op zijn eigen website

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Bezoekt u dit blog geregeld? Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 

 


Meer over immigratie, massamisleiding, migratie, moslimlanden, moslims, onderzoek, PVV.

Delen: