Zwart-Wit: De erfenis van Hans Janmaat

In opinie op 13-12-2013 | 11:41

Nog geen vijftien jaar geleden was het in Nederland ongepast om over problemen met immigratie en integratie te praten. Sinds de opkomst van Pim Fortuyn wordt er juist heel veel over gepraat. Hoe kon dat zo snel omslaan? En wat betekent het voor de verhoudingen tussen verschillende bevolkingsgroepen? Is het zwart tegen wit of ligt het ingewikkelder?
Zwart Wit is een vierdelige documentaireserie waarin journalist en programmamaker Marco de Vries terugblikt op het verloop van het integratiedebat en de opkomst van nieuwe politieke partijen. In vier onbekende maar veelzeggende verhalen uit het recente verleden wordt de ontwikkeling geschetst van Hans Janmaat tot Geert Wilders.
In de eerste aflevering wordt teruggeblikt de carriere van Hans Janmaat met zijn familie en zijn weduwe.

 

Bron en meer informatie hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


 


Meer over geschiedenis, hans janmaat, integratiedebat, integratiegeschiedenis, zwart wit.

Delen:

Reacties


Anoniem - 14/12/2013 21:21

Wat een totale onzin om te schrijven: "Nog geen vijftien jaar geleden was het in Nederland ongepast om over problemen met immigratie en integratie te praten." Echt onzin, want ook toen stonden daarover iedere dag stukken in de krant. Alleen dan zonder de hedendaagse racistische ondertoon. Waarom doet Republiek Allochtonie mee aan deze Fortuynistische geschiedvervalsing?