Voormalig PVV'er begint islamitische partij

In opinie op 09-09-2013 | 08:37

Arnoud van Doorn, oud PVV'er, heeft bekend gemaakt een nieuwe politieke partij op te richten. Op twitter laat hij weten dat de partij uiteraard voor iedereen is, maar wel gebaseerd is op islamitische normen en waarden. Het moet 'een jonge frisse partij' worden die mee gaat doen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Van Doorn stapte eind 2011 uit de PVV en maakte begin dit jaar bekend dat hij zich had bekeerd tot de islam.

'Het wordt tijd dat we als islamitische gemeenschap onze verantwoordelijkheid nemen', verklaart hij op Twitter. Hij hoopt dat het kabinet niet te snel valt, want hij heeft nog wel wat voorbereidingstijd nodig.

Vorig jaar werd de Nederlandse Moslim Partij (NMP) opgeheven na een aantal vergeefse pogingen  om mee te doen met lokale verkiezingen. In 2010 en  in 2012 lukte het niet om mee te doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De bestuursleden van de NMP concludeerden dat de tijd nog niet rijp was voor een moslimpartij in de Tweede Kamer en de moslims ook nog niet.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over #gr2014, arnoud van doorn, islamitische partij, moslimpartij, pvv.

Delen: