Voedingsbodem

In opinie op 14-09-2011 | 08:07

Tekst: Peter Breedveld

Er wordt in Nederland gejuicht om tachtig dode socialistenkinderen, er wordt gedreigd met geweld en gedroomd van het martelaarschap, maar Donner weet het beter: er is hier geen voedingsbodem voor terreur zoals in Oslo.

Volgens minister Donner is er in Nederland geen voedingsbodem voor gewelddadige acties zoals die van Anders Breivik.

Ik vraag me af of Donner en zijn ambtenaren wel eens van Internet gehoord hebben, van de islamofobe bloggers die hardop dromen van het martelaarschap en van genocide, of ze kennis genomen hebben van de vreugde bij die bloggers over de dood van tachtig kinderen, de steunbetuigingen aan Breivik en de oproepen tot geweld en de dreigementen die in de jaren vóór Oslo op diverse Nederlandse websites werden geuit.

Zo riep de redactie van Het Vrije Volk, dat haar hele archief onlangs door de shredder heeft gehaald, op tot het kaalscheren van Femke Halsema als moffenhoer, het doodschieten van Barack Obama, het doodschieten van iedereen, die op het Mediapark werkt en stelde schrijver/journalist Joost Niemöller dat, mocht Wilders worden veroordeeld, alleen een gewelddadige bestrijding van de islam nog mogelijk zou zijn.

Een stuk met de titel ‘Ontkenners en ondersteuners van de islamisering zullen spoedig ter verantwoording worden geroepen‘ laat evenmin weinig aan de verbeelding over: ‘In de toekomstige geschiedenisboeken zullen leerlingen de namen van de verraders ooit net zo te weten komen zoals ze nu de namen kennen van Hitler, Goebbels, Göring, Hess en de vele andere helpers van het nationaalsocialisme.’

De rechtstreekse dreigementen aan het adres van Uw Hoofdredacteur en zijn ravissante vrouw zijn de vaste lezers van Frontaal Naakt genoegzaam bekend: ‘Na de revolutie gaan jij en je moslimhoer als eersten tegen de muur!’

De reden voor al die gewelddadige fantasieën is dezelfde als die Breivik had om tachtig kinderen dood te schieten: woede en frustratie om de islamisering van Europa, mede mogelijke gemaakt door het ‘cultureel-marxisme’ oftewel de ‘linkschmens’.

Je moet echt ziende blind zijn om, na kennisneming van het bovenstaande, te beweren dat er in Nederland geen voedingsbodem is voor terreurdaden als die van Breivik. Er zitten op duizenden bedompte zolderkamertjes in Nederland gefrustreerde mannen te popelen om moslims en linkschmensen naar de eeuwige jachtvelden te sturen, maar terwijl de politie met groot machtsvertoon uitrukt voor elke melige scholier die op Twitter aankondigt z’n school in brand te steken, weigert de overheid zelfs maar kennis te nemen van de radicalisering op websites als Amsterdam Post, Artikel7, Het Vrije Volk en de website van Joost Niemöller.

Het is weer duidelijk: in Den Haag hebben ze niets geleerd van de recente geschiedenis. De bedreigingen aan het adres van Theo van Gogh, openlijk op zijn website en zelfs vanuit dagblad Trouw, werden evenmin serieus genomen. Van Gogh is nu dood en Donner was de spil in het onsmakelijke debat dat op zijn gruwelijke moord volgde. Van Gogh had de islam bespot en dan kun je verwachten dat een moslim je de strot doorsnijdt, was zijn boodschap toen hij het wettelijke verbod op smadelijke godslastering weer in ere wilde herstellen.

Toen was het Lousewies van der Laan die dapper stelling nam tegen de aanmatigende wereldvreemdheid van deze bizarre, gevaarlijke man en die werd verraden door haar bondgenoten in de Tweede Kamer.

Nu is het wéér Donner die zijn domme arrogantie in de strijd gooit en weigert de realiteit onder ogen te zien. GroenLinkser Tofik Dibi is nu onze man. De enige die probeert aandacht te krijgen voor het feit dat in Nederland vele, misschien wel duizenden potentiële Breiviks rondlopen, die zich dag-in, dag-uit laten ophitsen op het Internet en dagdromen over kruistochten, burgeroorlogen en bijltjesdagen.

Ik heb Dibi fel bekritiseerd vanwege de laconieke manier waarop hij op de dreigementen uit PVV-hoek reageerde, maar ik bewonder de standvastigheid waarmee hij probeert een debat los te krijgen over de radicalisering in islamofobe kringen, eerder vandaag voor de tweede keer gefrustreerd door een rechts blok dat vastbesloten is om Wilders boven elke vorm van kritiek verheven te houden en door D66 en de PvdA, kennelijk bevangen door angst voor de oppermachtige Henk & Ingrid, de échte staatshoofden van de constitutionele monarchie Nederland.

Ik bewonder ook Dibi’s moed. De man steekt zijn nek uit en dat zou ‘m zijn carrière wel eens kunnen kosten. Wederom sluiten de rijen zich, het wachten is op een drama zoals in Oslo en de maatregelen die zullen worden genomen tegen critici van de PVV.

Want er was nog zó gewaarschuwd voor de gevolgen van de harde toon, die er tegen Wilders en zijn achterban werd aangeslagen.

Lees ook ‘Kabinet sluit de ogen voor terroristische realiteit‘ van Marcel Hulspas.
 

Peter Breedveld is hoofdredacteur van het weblog Frontaal Naakt. Daar is dit artikel eerder verschenen. Meer van Peter op Republiek Allochtonie hier

Zie ook:

We hebben allen dezelfde vijand: extremisme en criminaliteit (Tofik Dibi)
Het nut van het islamdebat (Hans Groen)
Anders Breivik: de massaimmigratie en de babytsunami (Flip van Dyke)
Het wegkijken na Breivik (Ewoud Butter)

 

 


Meer over aanslagen, breivik, extremisme, peter breedveld, radicalisering, tofik dibi2.

Delen: