Verkiezingsdebatten over diversiteit en integratie in Amsterdam

In opinie op 04-03-2014 | 22:17

Integratie en diversiteit zijn geen groot items in de verkiezingscampagne. Toch worden er verschillende debatten over deze onderwerpen georganiseerd, meestal door migrantenorganisaties.

Alleen al in Amsterdam kun je de komende dagen op verschillende plekken terecht. Een overzicht.

6 maart 15- 17 uur Café Rosé: Politiek Debat


Verkiezingsbijeenkomst bij Café Rosé in De Rietvinck voor roze ouderen.

Kandidaat gemeenteraadsleden gaan o.l.v. Ineke de Vries (directeur van het Humanistisch Verbond) met elkaar in gesprek over ouderen, (seksuele) diversiteit, veiligheid, welzijn en verdraagzaamheid.

Aanwezig zijn o.a.: CDA, D66 (Marcel van den Heuvel), GroenLinks (Simion Blom), PvdA (Dennis Boutkan), SP (Gerben van der Veen) en VVD (Stefan de Bruijn). 

6 maart 2014 15:30 - 17:30: Lijsttrekkersdebat: De (on)gedeelde stad


Locatie: FLOOR, het debat- en activiteitencentrum van de HvA, Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4

Het Kennisnetwerk Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam dagen de lijsttrekkers uit om te komen met hun beste idee voor de ongedeelde stad.

Elke lijsttrekker komt met zijn beste idee voor een ongedeeld Amsterdam. Bijvoorbeeld op het gebied van jeugdwerkloosheid, de verdeling van woningen, de afname van georganiseerde zorg, samenleven tussen heel verschillende Amsterdammers en de toenemende verschillen tussen wijken binnen en buiten de Ring. En: welke ideeën heeft het publiek (heb jij) voor een ongedeeld Amsterdam.

Deelnemers zijn de lijsttrekkers van de grote partijen in Amsterdam: Pieter Hilhorst (PvdA), Jan Paternotte (D66), Eric van der Burg (VVD), Rutger Groot Wassink (GroenLinks) en Laurens Ivens (SP). Zij gaan in gesprek met elkaar én met professionals en studenten. De debatleiding is in handen van Marike Simons en Maud van der Wiel.

Aanmelden kan via deze link.
 

6 maart, 20 uur, debat migrantenorganisaties: Wie stemt, beslist mee!

HITB, 1e Weteringplantsoen 2 C, Amsterdam 

De Amsterdamse migranten organisaties (Social Development Cooperative, Stichting, Keti Koti, Dialoog Tafel, HTIB, EMCEMO, Collectief tegen Islamofobie, Transnational Migrant Platform,
Commission for Filipino Migrant Workers, Stichting Aknarij, Stichting Argan, Ibn Khaldoun en comite 21 maart) organiseren een bijeenkomst over de gemeenteraadsverkiezingen.

Het debat zal gaan over de volgende thema’s: Onderwijs, Werkgelegenheid, met name voor de jeugd, Racisme/discriminatie, Participatie en inspraak

Deelnemers aan het debat:
Rutger Groot Wassink, (Groenlinks)
Pieter Hilhorst (PvdA)
Zoe Kwint (D66)
Stefan de Bruijn (VVD)
Maureen van der Pligt (SP)

Onder leiding van: Machiel Keestra, Filosoof en Mercedes Zandwijken, Community Organiser


7 maart, 10- 11 uur  Politieke bijeenkomst Chinees Centrum Wa Lai

Huis van de Wijk, Roelofhartplein
Met vertegenwoordigers van verschillende partijen. Enige naam die nu bekend is, is Aischa Schol van GroenLinks


7 maart, 19.30 uur, Argan jongerendebat

Is Amsterdam gebaat bij de voortzetting van het huidige college of is het juist tijd voor vernieuwing? Een vernieuwing waarin de gevestigde partijen in het college plaats moeten maken voor nieuwe visies en werkwijzen.

Argan gaat proberen op deze vragen antwoorden te vinden, tijdens het lijsttrekkersdebat met Jan Paternotte (D66), Maureen van der Pligt (SP), Rutger Groot Wassink (Groenlinks) en Emre Unver (PvdA). Daarnaast zal ook aandacht worden besteed aan de electorale verschuivingen onder allochtone Amsterdammers. De allochtone kiezer stemde bij voorafgaande verkiezingen trouw op de PvdA. Waar gaat hun stem bij de komende verkiezingen naartoe?

Het lijsttrekkersdebat wordt georganiseerd door Stichting Argan, in samenwerking met EMCEMO. Het debat zal op vrijdag 7 maart aanstaande plaatsvinden, bij Stichting Argan aan de Jan Tooropstraat 6A (Amsterdam). De inloop is vanaf 19:00 uur, het debat zal aanvangen om 19:30 uur.

Alle belangstellenden zijn welkom. Voor meer informatie kunt u Stichting Argan bereiken op: 020-6389966. Graag voor dit debat aanmelden via: info@argan.nl.


8 maart, 13-18 uur, Women East Bazar

Wethouder Verhijhal
Oranje Vrijstaatkade 2
Amsterdam

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, willen wij de talenten en de kracht van vrouwen in ons stadsdeel vieren. Wat wij allemaal gemeen hebben zijn ideeën en dromen over hoe wij ons leven verder kunnen verbeteren. In deze tijd van crisis en een krappe arbeidsmarkt zoeken veel vrouwen zelf naar mogelijkheden en toegang tot de arbeidsmarkt. Zij worden actief, ontdekken hun talenten en geven een nieuwe wending aan hun carrière.

nternationale Vrouwendag staat in het teken van emancipatie en participatie van de vrouw.

Samen vieren we een dag waarop de vrouwen in Oost centraal staan, hun dromen met elkaar delen, en samen ontdekken dat hierin meer overeenkomsten dan verschillen zitten.

Kom naar de Women East Bazar, daar vindt je diversiteit en zie je vele talenten van vrouwen van Oost. Ontmoet elkaar, ga in gesprek met andere ondernemende vrouwen in mode, sport en kunst en cultuur. Een inspirerende en gezellige middag voor vrouwen van Oost die iets willen ondernemen en actief in het leven staan.

Programma

13:00-13:30 Inloop met koffie, thee en zoetigheden

14:00-14:15 Opening en welkomstwoord door Nevin Özütok

14:00-16:00 Women East Bazar (doorlopend)

16:00-17:30 Forum gesprekken met Andrée van Es, Elke Heidrich, Birsen Başar, Aytun Aydin en Ruth Groenhart.

17:30-18:00 Feestelijke afsluiting

9 maart, 15.30 uur Debat Komité Marokkaanse Arbeiders (KMAA) en Marokkaanse Raad Oost

Het Komite Marokkaanse Arbeiders KMAA en Marokkaanse Raad Oost organiseren een verkiezingsdebat.
Onder leiding van Mohamed Rabbae gaan vertegenwoordigers van PVDA , GroenLinks en SP in discussie met elkaar over onderwerpen zoals: Werkgelegenheid / werkloosheid onder jonger armoede en discriminatie etc

Voor meer informatie kunt u contact nemen met KMAA: tel:06 14897479 of MRAO tel: 06 11958523

11 maart, 19 uur, debat Vluchtelingenwerk Amsterdam

SVAZ
Surinameplein 122
Amsterdam


onder leiding van Ali Al-Jaberi gaan Andree van Es (GroenLinks), Marjolein Moorman (PvdA), Zoe Kwint (D66) en Remine Alberts (SP) in debat met kandidaat-raadsleden van andere partijen over de arbeidsmarktpositie van vluchtelingen in Amsterdam onder het motto: ´Iedere vluchteling een startkwalificatie!´ Daarnaast gaat het debat over huisvesting en opvang. 
Meld je aan bij Anitra Fortgens afortgens@svaz.nl

13 maart: 14- 16 uur Politieke bijeenkomst Chinees Centrum Wa Lai

De Ontmoeting
Servaes Noutstraat 101
Amsterdam

Programma onbekend

 

......en dan zijn er ook nog heel veel debatten over andere onderwerpen....

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen op dit blog: hier
 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen
 


Meer over #gr2014, debatten, verkiezingen.

Delen: