Vaders van Syriëgangers klagen Nederlandse Staat aan

In opinie op 22-05-2015 | 10:57

Enkele ouders van Syriëgangers gaan aangifte tegen de Nederlandse Staat doen omdat ze vinden dat de overheid meer had moeten doen om hun kinderen in Nederland te houden.

Hun advocaat Michael Ruperti bevestigt dit vandaag tegenover AT5 na berichtgeving in De Telegraaf.

De ouders in kwestie  waren bang dat hun kinderen zouden vertrekken en hadden hiervan medling gemaakt bij de politie, de gemeente of een andere overheidsdienst. Die hadden na de melding direct hun paspoort moeten innemen of ze moeten vastzetten, vinden de ouders. 

Zo is er het verhaal van Farid, wiens zoon Achraf in december 2013 op 16-jarige leeftijd  als Jihadistrijder vertrok naar Syrië. Farid probeerde hem tegen te houden en schakelde daarbij ook de autoriteiten in. Die stelden hem gerust, maar dat bleek ten onrechte. Zijn zoon vertrrok en is inmiddels overleden, 

Hassan Bahara, journalist van de Groene Amsterdammer, wijst via twitter op een vergelijkbare zaak in Frankrijk, waar een moeder de Franse Staat aanklaagde. Bahara meent zich te herinneren dat de Franse Staat hieroip de ouders aanklaagde vanwege verwaarlozing. 

Meer over radicalisering op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!   

 


Meer over radicalisering, syrie, syriegangers.

Delen:

Reacties


TAN - 22/05/2015 15:29

Hoezo de autoriteiten de schuld geven? Is het niet de schuld van het kind en de opvoeding die is gegeven aan het kind? Hij komt er niet zelf op om zo'n extreem islamitische geloof aan te hangen. En die heeft hij helemaal niet van de autoriteiten meegekregen.. Ik geloof dat de vader zijn aandeel daarin heeft gehad.

Overigens, moet de vader maar beter betrokken zijn bij de activiteiten van zijn kind. Zijn kind is vast niet opeens de jihadgemeenschap ingerold. Dit is iets wat een langere tijd heeft gespeeld. Hij heeft gefaald als vader, en faalt in de Nederlandse gemeenschap.
Ik hoop dat alle extreem islamieten doodgaan. Hij heeft het verdiend om dood te gaan. Beetje onschuldige mensen vermoorden in een land, dat niet jouw land is, en dan zielig doen. DAAAHAAAG

Volgende keer beter opletten, en niet de autoriteiten de schuld geven van iets wat je zelf niet in bedwang hebt kunnen houden.
BIJ VOORBAAT DANK.

We moeten allemaal normaal doen en alle extremisten op een onbewoond eiland gooien zodat zij daar lekker op elkaar kunnen schieten. Zooitje misbaksels. Waarom de paspoort ontnemen? Denk je dat hij dan geen onzin in Nederland gaat uithalen?