Twee keer discrimineren: café dicht

In opinie op 18-10-2010 | 08:37

Amsterdamse cafés en disco's die voor de tweede keer worden veroordeeld wegens discriminatie, worden vanaf 1 januari op last van de gemeente gesloten. Vanaf 2011 krijgen kroegen en discotheken die voor discriminatie zijn veroordeeld 'een gele kaart', bij een tweede veroordeling worden ze voor een nog onbekende periode gesloten. Dat verklaarde burgemeester Eberhard van der Laan vrijdagmiddag op de bijeenkomst 'Hoe tolerant is Amsterdam' in jongerencentrum Argan aan de Overtoom. Zo schrijft Het Parool.

De bijeenkomst stond in het teken van het toenemende geweld tegen homo's, de discriminatie van Marokkaanse jongeren en de mogelijke relatie tussen beide excessen. ''Zoals het geweld tegen homo's onacceptabel is, is ook discriminatie van Marokkaanse jongeren in het uitgaansleven en op de arbeidsmarkt onacceptabel,'' zei Van der Laan.

Bron: Parool


Meer over argan, discriminatie, van der laan.

Delen:

Reacties


#vruchtvlees op twitter - 20/12/2010 20:21

ze moeten eens in utrecht komen controleren daar weren de cafés LHC, Poort, Le Journal, De beurs, Stadsgenoot, Olivier Hofman, Broers, Zussen, Lofen, stichtsetaveerne petjes! dit om moslims en joden buiten de deur te houden, aldus een van de medewerkers van de cafés.... duitse tijden herleven weer, alleen staat er niet voor joden verboden, of voor moslims verboden maar : 'voor petjes verboden" schandalig!

Antoine Berben - 18/10/2010 17:17

Gewoon een goede zaak.
Dit zou overal moeten gelden!