Turkse kamerleden: Stop de verontwaardiging, neem verantwoordelijkheid

In opinie door Tunahan Kuzu op 18-03-2013 | 08:13

Turkse-Nederlanders kunnen zich verontwaardigd voelen over de plaatsing van het 9-jarige Turkse jongetje Yunus bij lesbische pleegouders, maar ze kunnen ook hun verantwoordelijkheid nemen en zich aanmelden als pleeggezin. Die oproep doen twee Turks-Nederlandse Kamerleden, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, zondag.

De PvdA-kamerleden:"Er is een groot tekort aan islamitische pleeggezinnen. Dan kun je de straat op gaan om te demonstreren, maar je kunt ook je verantwoordelijkheid nemen". Zij hopen dat Turkse-Nederlanders zich de komende tijd massaal zullen aanmelden om kinderen op te vangen.

De oproep staat op facebook, maar is ook te lezen op het weblog Closer.

Op twitter zijn boze Turken een actie begonnen met de hashtag: #cocuklarimizadokunmahollanda Holland, blijf van onze kinderen af. Vooral jongeren twitteren. Hieronder de laatste tweets. 

 

Lees ook op dit blog:

Het gelijk van Turkije (Bart Voorzanger)

Misplaatste bemoeienis uit Turkije (Pieter Hilhorst)

Het wantrouwen van de Turkse Staat tegenover het Westen (Dilan Yesilgöz)

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over pleegkinderen, pleegzorg, pvda, Selçuk Öztürk, Tunahan Kuzu, turken, turkije.

Delen:

Reacties


aadd - 18/03/2013 17:26

Beide Turkse PvdA-ers hebben zich schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling en nog wat zaken. Zo heeft de een lopen bijklussen (in het Turks) voor een TV-spotje en loog hierover en de andere vergat neveninkomsten te vermelden en is baas van wat pretstichtingen die de multikul dienen en zichzelf. Zulke mensen hebben een zeer bedenkelijke voorbeeldfunctie en dat zegt iets over de waarde van hun oproep. Het is wel een teken aan de wand dat de rest van de PvdA zich niet durft te mengen in deze kwestie uit angst voor..........?

Paul - 18/03/2013 13:38

De twee kamerleden moeten weten dat de beschikbaarheid van pleegouders geen rol speelt in dit geval. Jeugdzorg handelde niet uit nood, maar uit een misplaatst gevoel dat de instelling een bijdrage moet leveren aan de emancipatie van homo's, en de emancipatie van moslims in Nederland. In plaats daarvan hebben ze een rel veroorzaakt, wat ook destijds voorspelbaar was. De motieven van de pleegouders blijven ook buiten beeld, vanwege een misplaatst politiek correctheid.

Het geval Yunus is een goed voorbeeld van waarom de discussie over allochtonen, migratie, en integratie nergens naar toe leidt. Het is een herhaling van politiek correct gemeenplaatsen, die de werkelijkheid bewust negeert.