Turkse gemeenschap eist grondig onderzoek naar mogelijk racistische motieven moord

In opinie op 18-07-2012 | 09:26

De Turkse Gemeenschap in Nederland eist een onafhankelijk onderzoek naar de burenruzie waarbij Aziz Kara werd gedood. Zijn buren Henk en Ingrid en hun zoon zijn hiervan de verdachten. Daarnaast wordt een stille tocht georganiseerd. Dat laat het Inspraak Orgaan Turken (IOT) weten.

Buurtbewoners vertelden aan het Algemeen Dagblad dat de Nederlanders Henk (61) en Ingrid (59) van der W. regelmatig lieten weten niets van Turken te moeten hebben. Het IOT schrijft dat de Turkse gemeenschap in Nederland ernstig geschokt is door de dood van de 64-jarige Aziz Kara in Almelo. "Vanwege de mogelijk racistische motieven die ten grondslag liggen aan deze moord, maakt de Turkse gemeenschap zich ernstig zorgen en eist een onafhankelijk en grondig onderzoek. Niet alleen om vast te stellen of racisme daadwerkelijk een rol speelde bij deze brute moord, maar ook en vooral naar de sociale en maatschappelijke achtergronden waarbinnen die heeft kunnen plaatsvinden."

Vrienden en bekenden van Aziz Kara samen met verschillende maatschappelijke organisaties een stille tocht door Almelo op woensdag 18 juli om "steun te betuigen aan de nabestaanden, om afstand te nemen van de zinloosheid van deze daad, en om krachtig te benadrukken dat in Nederland absoluut geen plaats in voor racisme en daaraan gerelateerd geweld."

Deelnemers aan de tocht worden verzocht een bloem mee te nemen om bij het passeren van de woning van Aziz in de tuin neer te leggen. De organisatie verzoekt mensen geen spandoeken of borden met tekst mee te dragen.

Stille tocht voor Aziz Kara
Datum: woensdag 18 juli 2012
Locatie: Rembrandtveld, Almelo
Tijd: 19.00 uur

Bron: IOT

Zie ook AD: Slepende burenruzie werd Aziz uit Almelo fataal

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Bezoekt u dit blog geregeld? Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over almelo, henk en ingrid, moord, racisme, turken, turkse organisaties.

Delen:

Reacties


rabin gangadin - 10/08/2013 14:30

Ik raak helemaal verward bij het woord racisme. Wat is dat eigenlijk nou? Van bizarre porno heb ik eerlijk gezegd meer verstand dan van racisme.
In den Haag worden allochtonen met een donkere huidskleur door disco eigenaren van Turkse origine geweerd. Waarom is dat geen racisme? En indien ja, wat voor één?? Hopelijk kan iemand mij hier antwoord op geven.

Henk - 05/08/2013 12:34

Er is tegenwoordig meer racisme tegen (blanke) Nederlanders dan andersom.