SMN vraagt Rutte VVD-Statenlid tot de orde te roepen

In opinie op 18-08-2014 | 22:52

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) roept premier Rutte op het VVD-Statenlid Marian Propstra tot de orde te roepen.

Op Twitter schreef zij: 'Vraag me af of je die moslim overmacht moet afbreken en verdelen over de stad (met gevaar voor verspreiding) of dat er hek om heen moet".

Het SMN kwalificeert dit als een discriminerende en verwerpelijke opvatting over moslims. 'Politici horen naar onze mening het goede voorbeeld te geven.'
Het SMN spreekt verder haar zorgen uit over de toenemende polarisatie.

Propstra heeft zelf verklaard dat de omstreden tweet niet door haar was geplaatst, maar dat haar account was gehackt. Op de 'tweet' van Propstra werd onder andere gereageerd door Van Ulze, een oud-raadslid van de VVD Leeuwarden met: "Oppakken & een geketende voettocht naar Auschwitz..... werkt zeer curatief en ruimt bovendien lekker op..."

Volgens The Postonline is het SMN nu 'woest', 'boos' en 'geschokt'. Dat zijn conclusies die de The Postonline zelf trekt, want het zijn kwalificaties die niet in het persbericht voorkomen. Hieronder het volledige persbericht: 

SMN: Toenemende polarisatie is zorgwekkend

Utrecht, 16 augustus 2014

De voorbije weken is de Nederlandse samenleving terechtgekomen in een debat, gekenmerkt door polarisatie en kwetsende uitingen naar het adres van vele betrokkenen. Het wij-zij denken werd helaas, door verschillende gebeurtenissen zoals het Israelisch-Palestijns conflict en demonstraties in de Schilderswijk, versterkt. Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling.
Het is een groot goed, dat we kunnen en mogen gebruik maken van de grondrechten zoals de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid om te demonstreren. Daarin past in onze optiek respect.
Het is daarom goed dat onze gezagdragers de grens trekken wanneer er sprake is van haatzaaiende en discriminerende uitingen. Het SMN onderschrijft de woorden van premier Mark Rutte waarin hij afgelopen vrijdag benadrukt dat er geen ruimte is voor discriminatie en antisemitisme.
In dat kader roept het SMN de premier op Marian Propstra (Statenlid Zuid-Holland) tot de orde te roepen. Op Twitter (bijlage) ventileerde zij een discriminerende en verwerpelijke opvatting over moslims. Politici horen naar onze mening het goede voorbeeld te geven."

Hier een link naar de tweet, inclusief de reactie van onder andere Van Ulze.

Rutte

Premier Rutte heeft nog niet gereageerd. Vorige week verklaarde hij dat het kabinet iedere vorm van discriminatie en racisme verwerpt: “als je in dit land over de scheef gaat, word je hard aangepakt. , aldus Rutte.

In het geval van Yasmina Haifi, ambtenaar bij Justitie en PvdA-lid, werd snel opgetreden toen zij zich volgens veel mensen antisemitisch uitliet. Zij twitterde dat ISIS niets met de islam te maken heeft, maar een vooropgezet plan van zionisten is die de islam bewust zwart willen maken. Haifi verwijderde haar tweet, maar verklaarde voor radio 1 dat ze bij haar standpunt bleef. Hierop werd ze direct geschorst en waarschijnlijk wordt ze ontslagen.

Minder ophef is er ontstaan over de bovengenoemde tweets van de VVD'ers Propstra en Van Ulze.  Hetzelfde geldt voor tweets van Gertjan Neerhof, VVD-bestuurder in Amsterdam West, Hij twitterde vorige week dat hij zich ‘helaas elke dag meer kan vinden in Breivik’s angst voor de islam’. Even later tweette hij dat ‘als je niks van Breivik’s angst begrijpt dan denk je gewoon niet na. Of kijkt weg’.

Breivik is een massamoordenaar: hij is de dader van de aanslagen aanslagen in Noorwegen in 2011, waarbij 77 mensen om het leven kwamen. Breivik schreef  een manifest dat bol staat van extreemrechtse, anti-islamitische opvattingen. Lees ook wat Zihni Özdil hierover schreef.

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 Meer over breivik, moslimhaat, opinie, rutte, smn, tolerantie, vvd.

Delen:

Reacties


Ed - 18/08/2014 23:23

Ik heb haar tweets afgelopen zaterdag doorgenomen toen ze nog toegankelijk waren en vond ook deze (helaas geen screenshot)
Marian Propstra @marianpropstra
Hek erom heen, de financiele bijdragen van Nl stopzetten, Nl-se paspoorten innemen, laten ze zich maar redden in dat Haagse kalifaat.
7:40pm · 10 Aug 2014