SMN gaat door met Hulplijn Radicalisering

In opinie op 29-10-2015 | 15:12

De hulplijn van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) voorziet duidelijk in een behoefte. Sinds de start van de hulplijn in januari van dit jaar zijn er al 80 ouders die op regelmatige basis hulp krijgen van het SMN. ‘Wij hebben onze doelstelling nu al gehaald,' laat SMN-woordvoerder Farid Azarkan aan Omroep West weten, ‘maar dat geeft tegelijk aan dat de hulp jammer genoeg nog steeds hard nodig is’.

Het SMN wil daarom nog een jaar doorgaan en heeft hiervoor fondsen aangevraagd. In totaal zijn 42 vertrouwenspersonen, verspreid over 10 gemeenten, werkzaam voor het project.

Het SMN verzorgt ook informatiebijeenkomsten over radicalisering en hoe voorkomen kan worden. Ook worden medewerkers van gemeentelijke organisaties opgeleid tot vertrouwenspersonen en worden ouders van omgekomen radicaliserende jongeren  in kleine groepen begeleid.

Meer bij Omroep West.

Kijk ook op de website van de Hulplijn Radicalisering


Alle artikelen over radicalisering vindt u hier,


Volg Republiek Allochtonië op
twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over hulplijn radicalisering, radicalisering, smn.

Delen: