Rechter: eis Amsterdam aan Stichting Islamitisch Onderwijs was onterecht

In opinie op 10-12-2014 | 16:55

De gemeente Amsterdam heeft eerder dit jaar ten onrechte van het schoolbestuur van de Stichting Islamitisch Onderwijs verlangd afstand te nemen van een bestuurslid dat zich pro Islamtische Staat had uitgelaten. Volgens de rechter mag een gemeente volgens de huidige wet- en regelgeving niet dergelijke eisen stellen bij het afgeven van een huisvestingsvergunning.

Amsterdam moet nu binnen zes weken een nieuw besluit nemen over het afgeven van een huisvestingsverklaring voor de islamitische scholengemeenschap. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank vandaag geoordeeld.

De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) was naar de rechter gestapt nadat de gemeente in augustus had geweigerd de benodigde vergunning te verstrekken voor de vestiging van een nieuwe school voor voortgezet onderwijs.  De gemeente wilde er niet aan meewerken nadat een bestuurslid van de stichting op zijn Facebookpagina steun had betuigd aan de radicaalislamitische terreurorganisatie IS, die actief is in Syrië en Irak.

Bron: ND

Meer over islamitisch onderwijs op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over amsterdam, islamitisch onderwijs, onderwijs.

Delen: