PvdA: racisme en discriminatie veel harder aanpakken

In opinie op 25-11-2014 | 19:52

Racisme en discriminatie moeten worden gelijkgesteld aan misdrijven als straatroven, overvallen en woninginbraken.
Dat eiste PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Veiligheid en Justitie van minister Ivo Opstelten.

"We mogen niet langer tolereren hoe mensen op straat of via de social media worden beschimpt om hun huidskleur, hun geloof of hun seksuele geaardheid", aldus Marcouch.

Hij wil dat discriminatie en racisme onder zogenoemde high impact crimes vallen. 

"Zeker nu dit soort laffe uitingen via de sociale media zo breed verspreid worden, kunnen we wel spreken van high impact crimes. De impact van racisme en discriminatie op het slachtoffer is net zo heftig als de impact van een overval of een inbraak", verklaart de nieuwe integratiewoordvoerder van de PvdA tegenover Nu.nl.

Niet alleen discriminatie en racisme online moet worden aangepakt, zegt Marcouch. "De Joodse gemeenschap is nu al bezig met de beveiliging van het Chanoekafeest dat over drie weken begint, en het aantal aangiftes vanwege anti-homogeweld is onverminderd groot. We kunnen niet langer tolereren dat deze vorm van haat onbestraft blijft."

Coalitiepartner VVD voelt niet veel voor het plan. Lees verder op Nu.nl

 

Meer over racisme op dit blog hier meer over discriminatie hier


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


 


Meer over ahmed marcouch, discriminatie, marcouch, pvda, racisme.

Delen: