Politiek café Schaefer over strafbaar stellen illegaliteit gaat niet door

In opinie op 24-01-2013 | 19:38

Het voor vanavond (maandag 28 januari) geplande Politiek Café Schaefer kan helaas geen doorgang vinden. Dat laat de PvdA Amsterdam weten. Twee gespreksdeelnemers hebben wegens ziekte moeten afzeggen. De redactie van het politiek café vindt dit zeer spijtig en hoopt u de volgende keer te zien.

Hieronder de oorspronkelijke tekst van de uitnodiging.

Op 28 januari praat politiek café Schaefer van de Amsterdamse PvdA over het strafbaar stellen van illegaliteit, door het kabinet Rutte - Asscher. Is het strafbaar stellen het stellen van een norm of slechts een Haagse realiteit. Wat betekent deze maatregel voor Amsterdam en voor bijvoorbeeld de vluchtelingen in de Sint Josephkerk, waar zij zitten sinds de ontruiming van het tentenkamp aan de Notweg in Osdorp eind november.

Khadija Arib (Tweedekamerlid, PvdA) spreekt over de Haagse en politieke werkelijkheid, wethouder Maarten van Poelgeest (GroenLinks) over de Amsterdamse, terwijl Karel Smouter als een van de iniatiefnemers van de Vluchtkerk vertelt over de gevolgen van het strafbaar stellen voor
vluchtelingen in Amsterdam. Thomas Spijkerboer, hoogleraar migratierecht aan de VU, zal zijn visie geven op de zin en onzin van strafbaar stellen en de positie van vluchtelingen in Amsterdam.

Is het strafbaar stellen van illegaliteit slechts symboolpolitiek of heeft het daadwerkelijk invloed op mensen, het werk van de politie en de situatie in Amsterdam? Geen papieren, geen rechten?

Debatteer mee op maandag 28 januari in café Amstelhoeck.

Sprekers:

Maarten van Poelgeest, wethouder (GroenLinks) in Amsterdam
Thomas Spijkerboer, hoogleraar immigratierecht
Khadija Arib, Tweede Kamerlid PvdA
Karel Smouter, initiatiefnemer Vluchtkerk Amsterdam
Yunus, bewoner van de Vluchtkerk Amsterdam

Gespreksleider: Daniël Roos
Inloop vanaf 20:00, start 20:30 uur
Café Amstelhoeck, Amstel 1, Amsterdam

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 

 


Meer over illegaliteit, karel smouter, khadija arib, maarten van poelgeest, notweg, politiek café, thomas spijkerboer, vluchtkerk.

Delen: