'Politeke partijen worden keihard afgestraft wanneer ze niet beter naar Turkse gemeenschap luisteren'

In opinie op 19-12-2013 | 07:50

Poltieke partijen moeten beter naar de Turkse gemeenschap luisteren. Zo niet, dan zal deze gemeenschap hieraan haar conclusies verbinden en de partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen en de Europese verkiezingen keihard afstraffen.

Dat stelt Demet TV in een een bericht waarin de nieuwszender aankondigt dat ze door middel van geregelde peilingen vaker de Turkse stem wil laten horen.

In het bericht stelt Demet TV:

"Politiek Nederland, wij leven hier al 50 jaar. Onze voorouders hebben bijgedragen aan de wederopbouw van dit land. Wij zullen hier blijven wonen. Onze kinderen hebben hier gestudeerd en werken in dit land. Wij betalen hier onze belasting. Wij dragen bij aan de economie. Wij hebben het hier naar onze zin, maar vinden het tegelijkertijd onacceptabel dat onze vrienden vaker gecontroleerd worden door de politie, dat sommige van uw collega’s ons stelselmatig wegzetten als zondebok en ons geloof, normen en waarden niet respecteren. Vergeet niet, wij zijn volwaardige burgers van dit land en daarom dient ook uw politieke partij deze situatie een halt toe te roepen.
De Turkse gemeenschap zal u middels deze peilingen laten weten wat zij vindt van uw beleid en waar u aan moet werken om onze steun te krijgen. Maar als u ons niet hoort, dan zal deze gemeenschap hier zijn conclusies aan verbinden en u in eerste instantie bij de lokale verkiezingen en daarna bij de Europese verkiezingen keihard afstraffen." (Hier het bericht in het Turks)

Eerder dit jaar dreigden Marokkaanse organisaties al hun steun aan de PvdA in te trekken.

Peiling

Volgens Demet TV lukt het onderzoeksbureaus onvoldoende om representatieve steekproeven uit te voeren en is de Turkse gemeenschap vaak onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom is de nieuwszender gestart met een eigen peiling, de Turkse peiling. 

Op de website van Demet TV worden Turkse Nederlanders opgeroepen zich aan te melden. Hierbij wordt anonimiteit gegarandeerd.
Per peilling zullen niet meer dan 6 vragen gesteld mogen worden (ook mogelijk in het Turks).

 

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over #gr2014, demet tv, peiling, Turken, Turkse Nederlanders, verkiezingen.

Delen:

Reacties


Ihsan - 19/12/2013 14:04

Turkse organisaties hoeven niet te dreigen met het intrekken van de steun voor de PvdA, want die steun is er al bijna een decennium niet meer vanuit de Turkse gemeenschap. Er stemmen nauwelijks genoeg Turken op de PvdA om net 1 Turk met voorkeursstemmen in de kamer te krijgen. Er zijn gewoon statistieken van, de Turken in Nederland stemmen helemaal niet op de PvdA, maar sinds enkele jaren op D66 en de SP. Maar ook dit neemt af, want het vertrouwen van Turken in de politiek in het algeheel is weggevaagd nu ze zien dat er geen weerwoord meer wordt gegeven aan nazi's als Wilders.