Open brief bewoners Vluchtkerken aan de koningin

In opinie op 25-04-2013 | 06:54

Vandaag brengen vluchtelingen die in kerken in Den Haag en Amsterdam verblijven, lopend een brief naar paleis Noordeinde. Hiermee willen zij hun nijpende situatie onder de aandacht brengen van de koningin. Tevens zal het amnestieverzoek dat is opgesteld door Stichting Vluchtelingen van de Straat worden overhandigd.

De uitgeprocedeerde vluchtelingen uit de twee grote steden verblijven al geruime tijd in onzekerheid. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is van mening dat deze groep mensen terug moet keren naar het land van herkomst, maar de vluchtelingen kunnen door allerlei omstandigheden niet terug. Met hun brief hopen zij dat ze in Nederland mogen blijven en dat er een einde komt aan hun uitzichtloze situatie.

Hieronder de brief.

Hare Majesteit de Koningin,

Wij zijn een groep vluchtelingen, die tijdelijk verblijven in kerken in Den Haag en Amsterdam. Wij verlangen naar uw warme aandacht voor onze situatie.

Jaren geleden zijn wij gevlucht voor oorlog, terrorisme en vervolging. En ook al komen we uit verschillende landen, één ding is voor ons allemaal hetzelfde: na lange tijd in asielcentra zijn we op straat gezet. Sindsdien leven we in tenten, parken en kerken. Onder ons zijn kinderen, ouderen en mensen die gezondheidszorg nodig hebben. We leven altijd in angst: als we op straat lopen maar ook als we eraan denken dat we teruggestuurd zouden worden. We verlangen naar rust en zekerheid want het bestaan op straat is geen basis voor een menswaardig leven.

Wij zijn overtuigd dat het besluit om ons op straat te zetten niet het juiste besluit was. De IND wil ons terug sturen naar ons land van herkomst, terwijl dat voor ons onmogelijk is. Sommigen van ons kunnen niet terug omdat ze bang zijn om dood te gaan. Sommigen kunnen niet terug omdat het land van herkomst de terugkeer niet toelaat.

Op dit moment leven wij van de giften en hulp van uw burgers en van organisaties die in ons bestaansrecht geloven. Wij dromen van een normaal leven in een land waar de mensenrechten zijn gewaarborgd. Daarom willen wij graag uw trouwe burger worden.

U bent de koningin van alle mensen. Met deze brief vragen wij u om in uw laatste dagen als koningin van Nederland warmhartig aandacht te schenken aan onze situatie.

Wij wensen u en uw familie een lang en gezond leven.


Hoogachtend, 

 

Meer informatie over de Amsterdamse vluchtkerk hier;
Volg de vluchtkerk op twitter hier

Info over Haagse vluchtkerk hier

zie ook rechtopbestaan

Meer nieuws op dit blog over ongedocumenteerden/illegalen op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over amsterdam, den haag, illegalen, immigranten, koningin, notweg, ongedocumenteerden, open brief, vluchtkerk.

Delen:

Reacties


Hans Staphorsius - 25/04/2013 15:30

De kans is klein dat Beatrix toestemming krijgt van Rutte en Asscher, maar het is het proberen waard en genereert in elk geval weer aandacht Hier zijn WIJ!!