Onderteken de petitie Mauro moet blijven

In opinie op 24-10-2011 | 08:37

Een land dat kinderen uitzet, zet zijn hart uit.
Mauro woont hier al 9 jaar en dreigt snel te worden uitgezet naar Angola. Maar Mauro is geen Angolees. Mauro is een Nederlandse jongen. Steun de actie #Mauromoetblijven op Twitter en laat de minister weten dat Nederland zijn hart niet uitzet.
steun ons en laat kinderen zoals Mauro niet de dupe worden van een stroperig asielbeleid. Steun de actie #Mauromoetblijven op Twitter, schrijf brieven naar je volksvertegenwoordiger. Ga naar Facebook. Ga de straat op! En laat de minister weten dat Nederland zijn hart niet uitzet!

Verspreid deze advertentie en hang de poster voor je raam! Klik hier voor de poster

Onderteken de petitie als je vindt, dat Mauro moet blijven. KLIK HIER OM DE PETITIE TE ONDERTEKENEN.

Lees hier de brief die Mauro aan minister Leers stuurde.

Lees ook:

Mauro, Leers en het politieke klimaat

Mauro nog lang niet thuis; de Nederlandse Staat geeft en neemt

Meer over mauro hier


Meer over ama's, asielzoekers, gerd leers, mauro, vluchtelingen.

Delen:

Reacties


Hart - 01/11/2011 09:24

Mauro terugsturen betekend weer een mislukt weggegooid mens.enkind.. Een jongen die kapot gemaakt wordt voor de rest van zijn leven !Hij past toevallig net in het politieke spelletje! Nog ff en er Komt straks nog een politiek relletje .Onmenselijk! .
Waar zijn ze hier mee bezig, hij moet gewoon blijven!!!!!ach wat zijn ze in Nederland toch vrijgevig !!!

Hart - 01/11/2011 09:24

Mauro terugsturen betekend weer een mislukt weggegooid mens.enkind.. Een jongen die kapot gemaakt wordt voor de rest van zijn leven !Hij past toevallig net in het politieke spelletje! Nog ff en er Komt straks nog een politiek relletje .Onmenselijk! .
Waar zijn ze hier mee bezig, hij moet gewoon blijven!!!!!ach wat zijn ze in Nederland toch vrijgevig !!!

roely - 31/10/2011 19:35

Na 9 jaar kun je zo'n jongen niet terug sturen!

m.h.m. van den Heuvel - 31/10/2011 16:51

Jullie moeten niet na 9 jaar terug sturen die geen vlieg kwaad doet en die in Nederland ingeburgerd is, want dan moet je er mee mensen uitzetten.
En eerst informatie inwinnen bij in dit geval bij Mauro zijn moeder.
Jullie gaan toch graag op zaken reis

Allen v.R. - 31/10/2011 15:09

Mauro,.. I LOVE YOU BROTHER,..

P.Rill - 30/10/2011 15:34

Hoe is het mogelijk dat een fatsoenlijke buitenlander hier het land uit gezet word en zij die zich misdragen hier mogen blijven.Het is in Nederland de omgekeerde wereld het zou Wilders zieren dat hij zich er mee bemoeide en zich van de andere kant laat zien en zou zeggen we maken voor Mauro een uitzondering vanwegen z,n verblijf states maar dat schijnt niet te (kunnen).Er waren 12 hoogleraren die vinden dat wel kan met de minnister zijn bevoegtheid wat is dat dan onwil?

Lammy Paraschakis - 30/10/2011 15:13

Onmenselijk om kinderen terug te zenden.
CDA, waarvan de C staat voor Christelijk, hoe durven ze zich zo te noemen want er zit totaal geen Christen-hart, een hart van naastenliefde in! Meneer Leers, laat uw ene principe vallen en laat dat joch hier blijven!

marcel - 30/10/2011 14:23

Mauro waarom ga je niet met je pleeg gezin naar Duitsland of Belgie en dan ga je de EU route doen. als je alle documenten heb van jou en je pleeg gezin dan krijg je zoiezo een verblijfkaart voor 5 jaar als je die heb gekregen kan je met 5 a 6 maanden terug naar NL en dan kunnen ze je niet meer terug sturen naar het land van herkomst en naar Duitsland en de IND moet jou ook een verblijf voor 5 jaar geven en na 3 jaar krijg je een permenent verblijf

groet , marcel

Rian - 30/10/2011 13:31

Maro is in mijn ogen een Nederlander omdat hij hier al 9 jaar woont. Hij is een goede jongen die vecht om wat te bereiken.. kinderen die hier al zolang wonen horen hier te blijven .

Ph.Heuvels - 30/10/2011 08:16

Waar is het hart van onze oud burgemeester, kunt U nog slapen?
Laat die jongen in godsnaam blijven.

Hiltje - 29/10/2011 22:49

Ik schaam mij diep om nu Nederlander te zijn. Hoe kan iemand die lid is van het CDA en zich wrs. christelijk noemt, een kind wegtrekken uit zijn gezin. Ik begrijp het niet. Mauro wordt wegestuurd, de criminelen van buitenlandse afkomst zitten bij ons in de cel, waarvoor wij betalen, stuur deze mensen dan terug naar hun geboorteland om daar hun straf uit te zitten en laat kinderen zoals Mauro lekker in hun vertrouwde Nederland blijven.

Gerda Blansjaar-Hofman - 29/10/2011 15:26

Schandalig zoals CDAminister Leers omgaat met de gevoelens van Mauro,zijn pleegouders en heel veel mensen met het hart op de goede plaats.Pas de wet aan en geef deze jongen een toekomst in ons land!

Judith Fernandes - 29/10/2011 13:33

Wat kan ik toevoegen aan alles wat hierboven al gezegd is , alleen miijn steunbetuiging aan Mauro en zijn familie.
Lieve mensen,
heel veel kracht en sterkte in deze moeilijke tijd, hopelijk is het duidelijk dat er gelukkig erg veel mensen zijn in dit land die jullie een warm hart toedragen, hopelijk geeft dat een gevoel van steun en betrokkenheid. Houd vol ,want politieke onzin kan en mag het niet overnemen van oprechte redelijkheid en rechtvaardigheid.Gaat niet gebeuren, het komt goed, heb daar vertrouwen in.
Lieve groet, Judith

Carla - 29/10/2011 12:41

Mauro MOET blijven, zijn ze nou helemaal de weg kwijt in. Het is mens oneerend deze jonen terug te sturen. Generaal pardon, voor deze kinderen die hier al zo lang zijn.

aarnoud - 29/10/2011 12:16

De politiek luistert niet naar ons! Is er geen demonstratie te regelen in Den Haag op zeer korte termijn??

Diana - 29/10/2011 11:02

Mauro moet blijven !!!
Hij is hier al zoveel jaar en helemaal Nederlander
geworden.Stuur die Leers maar naar Angola,misschien kan hij daar wennen.

JEN - 29/10/2011 10:34

Onmenselijk! Laat hem AUB hier blijven.....:)
Jen EHV

ineke van staaveren - 29/10/2011 10:23

politiek, laat je hart spreken en gun deze jongen een toekomst in ons prachtige land. We hebben deze week weer miljoenen aan de Grieken gegeven.......

Fabio Wuytack - 29/10/2011 09:55

Het is onze burgerlijke plicht om mensen in nood te ondersteunen. Dat zou de politiek ook wel eens mogen beginnen beseffen.

Mariet - 29/10/2011 09:36

Gert Leers; Ga maar op vakantie naar Bulgarije, en neem Geert Wilders maar mee.

w.nijhoff - 29/10/2011 01:49

Wat valt er over te zeggen. Als je een hart hebt dan is er maar een keus dat hij hier moet blijven. Ik begrijp niet dat ze de regels niet veranderen Er is toch echt verschil van wie moet blijven en wie niet.Laat de regering ook het verschil maken en niet elke keer opnieuw deze discussies aangaan.Pure tijdverspilling.
Gun deze jongen om nederlander te zijn.
Er zijn er zovelen die het niet verdienen en het ook hebben..

els - 28/10/2011 23:55

Mauro moet hier blijven
Wij zijn met vieren Kees, Els, Roy en Perry.

Maria van Alten-Sikkel - 28/10/2011 23:45

Mauro ze mogen jouw niet terug sturen .
Ik schaam mij voor het beleid van mijn eigen land.

peter - 28/10/2011 23:45

in wat voor een land leven wij
zou het liefste nederland verlaten
schaam me dat ik nederlander ben
leers...........you

Raisa Braam - 28/10/2011 23:37

Mauro ik hoop dat je, je thuis mag blijven voelen in Nederland want voor mij als Nederlandse burger ben je net zo Nederlands al mij. Hoewel ik me nu enorm schaam voor dit identiteitsbesef. Namelijk omdat ik vind dat je hier moet blijven en het eigenlijk niet eens een punt van discussie zou moeten zijn. Je bent enorm goed bezig met het heden en de toekomst en in mijn ogen een aanwinst als rolmodel voor vele jongeren in Nederland. Jongeren die het in Nederland voor zichzelf en andere verpesten maar dan wel mogen blijven in de huidige orde om er een chaos van te maken en zonder en/of met trots de Nederlandse nationaliteit dragen. Ik hoop dat niet de wet en bureaucratie jou lot zou bepalen maar de goedheid in ons hart van de schepper gekregen. Dus CDA waar is de solidariteit en wilt u persoonlijk verantwoordelijk zijn voor het mogelijke lot gebaseerd op wetten verzonnen door u medepartners PVV die geen enkel moraalbesef hebben? Ik ervaar plaatsvervangende schaamde voor u! Mauro hou vol en zet door deze krachten, kwaliteiten en vaardigheden kunnen je mogelijk sterker maken voor een toekomst die je hopelijk succesvol (mag) doorzetten in NEDERLAND!

josé riep - 28/10/2011 21:07

Toen de id kaart gratis werd waren ze er snel bij om de wet aan te passen..... om zo geen financieel gewin mis te lopen. HET IS DUS MOGELIJK. Pas de wet aan, maak een uitzondering...... zeker als het om kinderen gaat.
Om te huilen is dit en maar wijzen naar misstanden in andere landen.
Waarom ga ik toch iedere keer weer naar de stembus, we leven hier in een schijn democratie. Het is inderdaad om je dood te schamen.

Kerstin van Wijk - 28/10/2011 20:31

Hoe kan je zo'n toch al getraumatiseerde jongen , die hier gelukkig een plek en liefde heeft gevonden, terugsturen en daar nog begrip voor vragen ook, aan hem zelf zelfs...hoe durf je. Ik schaam me Nederlander te zijn met dit soort hartverscheurende praktijken.

Anko - 28/10/2011 20:31

Dit is de waanzin ten top. Iemand die als kind hier is gekomen uitzetten. Hoe kan Leers als beschaafd voordoend mens zich tot zo`n standpunt brengen. Geen woorden voor. Ik ben woest. Over christelijk maar niet gesproken. Natuurlijk weer onder druk van Wilders, maar door dit te zeggen is het risico weer groter van volharden in het standpunt. Bah. Hoop dat er nog veel petities worden getekend!

adrie - 28/10/2011 20:25

mijn reactie is: dat ik vind dat mauro moet blijven

ze moeten dit soort mensen zoals Mauro die iets bereikt hebben en waar dan ook vandaan komen belonen met een definitieve verblijf in nederland.
Mauro is een voorbeeld voor andere jongeren.
het gaat om jongeren voor de toekomst en Mauro is er een van . die wil leren en iets bereiken . en dat kan die zeker. en die toekomst heeft ie alleen maar in nederland en niet in de sloppenwijken

IK WENS DIE JONGEN EN DE REST VAN DE FAMILIE VEEL STERKTE MET DE HOPELIJKE VERBLIJF


Saskia Bosch - 28/10/2011 20:16

SCHANDALIG !! Al vele jaren holt Nederland achteruit in menselijkheid en naastenliefde. Meer en meer begin ik me te schamen om Nederlander te zijn. Wat een kul om hem terug. te sturen naar wat.....zijn thuisland.....zijn moederland.......Ik denk niet dat je na negen jaren je nog kan hechten aan een land waar je ooit geboren bent. Mauro hoort hier thuis, is met liefde opgenomen in een geweldig gezin, en dat zullen ze blijven doen. Wat een kul om hem de grens over te sturen. Nee.....Mauro, je bent misschien niet officieel Nederlander, maar voor mij en vele anderen al heel heel lang. Blijf moed houden. Wij denken aan je !!!
Lieve groeten, saskia


r brinkman - 28/10/2011 19:48

het is bespottelijk dat die jongen naar zijn vaderland terug moet , een jongen die hier al zo lang woont kun je niet terug sturen in den vreemde waar hij niemand kent en de taal niet eens spreekt dus mauro moet blijven hij is al nederlands burger , dat meisje wat eerder in het nieuws was hoefde toch ook niet terug !

Els - 28/10/2011 19:45

Verschrikkelijk dat dit in nederland gebeurd. Mocbten ouders zo om gaan met hun kinderen dan wordt het mishandeling genoemd. Hoe noem je het van een minister? Ik vind het een misdaad. Mauro ik hoop dat je mag blijven en dst de christelijke gedachte zegeviert.

Tessa Velthuis - 28/10/2011 19:25

Waar haalt Nederland het recht vandaan om deze jongen naar zijn land van herkomst te sturen? Waarom mensen toe laten in ons land om ze vervolgens weer terug te sturen, ons land is hun thuis, hoe kun je zo harteloos zijn om ze hun thuis af te pakken en ze ergens heen te sturen waar ze never nooit veilig zijn? Met tranen in mijn ogen leef ik mee met Mauro, lieve Mauro, ik hoop dat je mag blijven, het is je gegunt!

Martin Rill - 28/10/2011 19:21

Hoeveel mensen met een nederlands paspoort spreken er geen behoorlijk nederlands? Erg jammer!!!!!

ellen - 28/10/2011 19:20

er zijn genoeg illegalen in het misdaad circuit die eruit moeten, ook die crimi marokkanen die mensen bedreigen of andere buitenlandse criminelen, schop die eruit maar laat deze jongen blijven!!

Ingrid Hamberg - 28/10/2011 18:45

Wij zijn toch een beschaafd land? Wij zijn toch geen bananenrepubliek! Mauro moet blijven, maar ook zijn lotgenoten. Als ´ze´ dit altijd al voor hadden, dan hadden zij nooit een pleeggezin mogen zoeken, dan was er een totaal ander belijd nodig geweest.

tina - 28/10/2011 18:26

vreselyk dat ze die jongen het land willen uitzetten.Laat ze criminelen maar het land uitzetten,

ineke Schuts - 28/10/2011 18:12

Lieve Mauro

Door deze beslissing schaam ik mij dat ik Nederlander ben en ik denk vele mensen met mij.

Ik wens jouw en je familie heel veel sterkte en wijsheid voor de komende tijd.

liefs ineke

Ben - 28/10/2011 17:49

Mauro moet blijven en dit is zijn thuis, als hij niet blijft zal ik diep teleurgesteld zijn in ons land.

riet - 28/10/2011 17:43

Mauro moet blijven. Geen verdere discussies meer. Hoe halen ze het in hun hoofd om hem nu nog terug te sturen. Nederland is zijn thuis.

A. Boer - 28/10/2011 17:38

Iedereen in opstand graag! Dit gaat veel te ver. Leers moeten we aanpakken en de andere ministers ook. We moeten dit niet pikken.
Laat ze nou aub Mauro als v.b. stellen van hoe het juist moet. Als je zo goed je best moet, mag je blijven. Als je volwassen bent en je hebt een strafblad, moet je direkt gaan. Nee... de criminele allochtonen mogen blijven. Leers je bent een slechte minister, zonder hart.
lATEN WE EEN DATUM PRIKKEN WAAROP HEEL NEDERLAND IN OPSTAND KOMT DOOR B.V. INE ELK DORP/STAD NAAR HET MARKTPLEIN TE GAAN OP EEN BEPAALDE TIJD EN DAAR TE SCHREEUWEN. leers je bent van ons afhankelijk. Jij en de anderen redden het niet de volgende verkiezingen. Je moet je diep en diep schamen dat je zo'n medogenloos mens bent. De CDA-ers die Mauro het land uit willen, noemen zich Christelijk? Nou... jullie moeten jullie allemaal nog eens verantwoorden. Ik geloof nooit dat jullie in de hemel komen. Heel erg wat jullie doen.
Ik ken Mauro niet, maar schreeuw 1 ding: MAURO MOET BLIJVEN!

AA Smit - 28/10/2011 17:38

Het is niet alleen intriest voor Mauro, maar ook voor zijn (pleeg)ouders. Zij die WIJ betalen om ons land een beetje te besturen pakken gewoon je kind af en dan ook nog zeggen: dit doet mij meer pijn dan U. Bah. Afzetten die hap. O nee, het mag niet van Geert. Sorry hoor. Maar waarom laten 16 miljoen kiezers zich in gijzeling houden door Henk en Ingrid? Geen idee.

nelly - 28/10/2011 14:56

schandelijk wat hier gebeurd ik hoop dat mo
rgen op het cda congres veel mensen met
een hart zijn want leers heeft er geen
mauro moet natuurlijk blijven


mieke en jan bakker - 28/10/2011 14:48

Beste Mauro, Nederland is jouw thuis, en Dat moet zo blijven.Voor ons ben je welkom

marion sieben - 28/10/2011 14:41

Lieve Mauro, mijn land is iook jouw land hier ben je thuis laat je niet op de kop zitten door Gerd Leers en kom op voor je eigen rechten je bent net zo goed Nederlander als ieder ander in Nederland!!!

dikke kus van Marion.

marie-jose - 28/10/2011 14:17

Dit is niet normaal in nederland.
Zo'n jongen moet zeker hier blijven die goed nederlands spreekt en naar school gaat en zijn best doet dat leers eerst maar een s naar andere zaken kijkt .
In wat voor een land leven we eigenlijk en wat doen ze eigelijk in den haag waar stemmen we nog voor ze doen toch wat ze willen heeft geen enkele zin schaam me dood hiervoor.
maar wat mij betreft moet zon aardig goed kind in nederland blijven .

Yvonne - 28/10/2011 14:15

Eerst mag je hier jarenlang blijven, maar nu je na la die tijd Nederlands bent geworden, zou je weg moeten? Eigenlijk ben je gewoon van ons! Schande aan dit kabinet, van mij mogen ze om deze reden vallen, en graag snel!

Anita - 28/10/2011 13:40

MAURO MOET BLIJVEN.!!!!!
Hoe kan ik nog trots zijn dat ik Nederlander ben. Kan me beter schamen voor zo`n beleid

jeroen berkvens - 28/10/2011 13:21

op de dag dat ze die jongen uitzetten roep ik op om schiphol te blokkeren met duizenden andere mensen die dit niet langer pikken.
genoeg is genoeg!
Nederland menselijk!

Ton Sijm - 28/10/2011 10:26

(Tekst Jan Rot)
Beste Mauro
Dit land is mijn land, dit land is jouw land
van de kop van Friesland tot de rand van Brabant,
Van het wijze Oosten tot het rijke Westen,
dit land heeft plaats voor jou en mij.

Ik hoop van harte dat je mag blijven. Wie het kind opgeeft geeft de toekomst op.

Wil Siroen - 28/10/2011 09:56

Schaam me bijna dat ik Nederlandse ben zo gaan wij toch niet om met mensen

Noet - 28/10/2011 09:55

Egt raar alle criminele buitenlanders mogen blijven en iemand die zijn diploma heeft moet gaan ! Slecht zaak meneertje u krijgt geen stem

johan - 28/10/2011 09:47

Wat een gedoe, laat ze zicht eens inzetten voor echte problemen.
bijvoorbeeld griekenland een vergadering en de helf is al kwijtgescholden.
Mauro wij duimen voor je ook je familie sterkte in deze moeilijke tijd

ingrid - 28/10/2011 09:20

Wat ik niet begrijp is dat er vluchtelingen zijn die nog niet eens in Nederland zijn, maar al wel huisvesting wordt geregeld! Zodat ze zonder dat ze uberhaupt ingeburgerd zijn! De taal niet eens spreken en voor dat ze vluchten nog nooit van Nederland hadden gehoord! Dus ze komen aan op Schiphol, ze worden opgehaald en zo naar een ingerichte woning gebracht! Van mij mogen die mensen hier wonen, maar dan aan de andere kant een jongen als Mauro eruit zetten is te ASO voor woorden. Ik wordt hier echt heel triest van!

miriam - 28/10/2011 09:00

Echt onbegrijpelijk dat dit kan gebeuren in Nederland. Dat mensen die ons land besturen zo hard kunnen zijn. Die jongen heeft zich zo goed aangepast aan onze samenlleving. Hij heeft daar helemaal niks. Hoe kan je Mauro dat aan doen, echt een schande!!!

jorlanda - 28/10/2011 07:32

onbegrijpelijk,ik begrijp dat je ergens een lijn moet trekken en de wet volgen maar er MOET altijd een uitzondering gemaakt kunnen worden.
Je kunt mensen niet zolang aan t lijntje houden met politieke speeltjes want zo zie ik ons asielbeleid mensen die zijn ingeburgerd sturen we weg en ja ik heb pvv gestemd maar niet omdat ik achter zulke besluiten sta want dit doe je gewoon niet .
ik hoop dat er voor mauro nog een oplossing komt en wens hem en zijn familie heel veel sterkte

jorlanda - 28/10/2011 07:31

onbegrijpelijk,ik begrijp dat je ergens een lijn moet trekken en de wet volgen maar er MOET altijd een uitzondering gemaakt kunnen worden.
Je kunt mensen niet zolang aan t lijntje houden met politieke speeltjes want zo zie ik ons asielbeleid mensen die zijn ingeburgerd sturen we weg en ja ik heb pvv gestemd maar niet omdat ik achter zulke besluiten sta want dit doe je gewoon niet .
ik hoop dat er voor mauro nog een oplossing komt en wens hem en zijn familie heel veel sterkte

Hannie - 28/10/2011 00:09

Schandalig! Deze arme jongen is de dupe van een bizar slecht in elkaar stekend asielbeleid. Verbeter de wereld, begin bij jezelf... DEN HAAG!!!! Dat hadden ze eerder moeten bedenken dan pas nu, bijvoorbeeld hooguit 5 jaar geleden. Dit noemen ze dus mensen aan het lijntje houden! Gewoon schending van de rechten van de mens.

Frank Smith - 27/10/2011 23:28

Hoe haalt "de stem van het volk" het in haar hoofd om een minderjarige die Nederlands met een accentje spreekt naar een land stuurt waar hij totaal onbekend is, de taal niet kent en vervreemd is van zijn biologische familie. Het is beschamend dat misdadigers de dans ontspringen en het gezag ronduit uitlachen (kijk maar naar de boys verantwoordelijk voor het filedrama) en een jongen die hier aan een toekomst bouwt, die moet het land verlaten en barsten? Schaam je diep als je hier achter staat! Het wordt misschien eens tijd dat mensen zich laten zien en de straat op gaan. We laten ons te vaak en te veel over ons heen lopen door de cowboys uit Den Haag!

Cis - 27/10/2011 23:12

Het is niet te bevatten dat Leers en de regering, met name de rechtse rakkers, iemand die Hollandser is dan menig parlementariër het land durft uit te sturen. Schaam je diep. Als we zo doorgaan is het hier een tweede China waar de menselijkheid ook ver te zoeken is!

willem - 27/10/2011 23:01

hoe erg is dit,terug gestuurd worden na een voor hem totaal onbekend land waar je moeder je heeft afgestaan je haar niet kan begrijpen omdat je vernederlands bent,IK VIND DAT WE MET ZE ALLE IPV DIE WERKLOZE NIKSNUTTE MET TENTE NA DENHAAG MOETEN GAAN EN NET ZO LANG BLIJVEN TOT MAURO MAG BLIJVEN!!schande is wat de politiek en leers nu voorsteld niks meer niks minder.

sandra en danielle - 27/10/2011 22:47

wij hebben helmaal niks tegen buitenlanders maar ze laten hier wel turken marokanen polen enz.en dat vinden ze in dit land allemaal wel prima maar nu gaat het om een jongen die hier al zolang woont ineens weg moet is hij soms te veel in dit land slaat nergens op mauro moet gewoon blijven

Bianca L - 27/10/2011 22:44

Dit doet pijn aan ieders hart. Willen we met z'n allen dat men goed integreert maar als dat gebeurd is het nog niet goed. Ongelofelijk! Niet te verklaren en niet te begrijpen. Tenzij je politicus bent misschien?

Henk Boer - 27/10/2011 22:41

onmenselijk, wat zijn die rechtse regeringspartijen onbetrouwbaar.
Wat zijn de volgende mensen?????????????????

Serge Theunissen - 27/10/2011 22:33

Triest, dit had ik niet verwacht, voor mij een rede om nooit meer op de CDA te stemmen!!
Kom op zeg er is toch wel een manier om menselijke te handelen, voor dit soort gevallen zijn er toch ook wel ergens mazen in de wet!!

Marianne Kolkman - 27/10/2011 22:10

Schande. Wat voor land leven wij toch in! A-sociaal. Laat Mauro blijven.

Assie - 27/10/2011 21:58

Mauro moet blijven!!
Hoe kan je dit een kind aandoen? Ik heb er geen worden voor!!! Zo zielig!!!

Assie.

E.S.W. Drenthe - 27/10/2011 21:30

het wachten op een uitzetting of verblijfs vergunning moet geen jaren duren zoals met Mauro gebeurd is
Hij moet dus blijven.

Jan Punt - 27/10/2011 21:20

Deze jongen moet in Nederland blijven. Fantastische pleegouders,wat erg als zij die Mauro moeten laten gaan, ongelofelijk.Wij in Zeeland denken aan jullie en steunen jullie van harte, veel sterkte toegewenst

marjon Aa - 27/10/2011 21:18

nederland als multiculturele samenleving ? welke?
wel vooraan staan als het om eu vergaderingen gaat griekenland enzv.
help eerst je eigen mensen hier in nederland maar eens , mauro is namelijk ook nederlander.
ik voel met die jongen mee en BAAL ONTZETTEND VAN NADERLAND OM TE SPOUWEN.
ik denk heel veel nederlanders , dus als ons kabinet regering maar een greintje gevoel heeft laten ze die jongen blijven.
gegroet een verontwaardige nederlander.

A. Stienstra - 27/10/2011 20:46

CDA staat voor christelijk democratisch appel?? Toch? Dan beslis je zoiets niet,deze jongen was 10 jaar oud toen hij in Nederland kwam. Hij had al een heel verleden achter de rug, gaan we het hem nogmaals aandoen? Wat heeft dat kind in Angola? Waarschijnlijk geen familie, waarom kom je anders naar Nederland? Onvoorstelbaar dat een land als het onze dit kan beslissen, ik heb een plaatsvervangend schaamtegevoel. Dat we hiermee een voorbeeld moeten stellen.......... anders loopt het uit de hand.....? Sure, Leers gelooft het bijna zelf. Een Christen-democraat? Leers? Zo ja, dan neem je niet zo'n beslissing. Het CDA had mijn sympathie al niet hoor maar door het nemen van zo,n besluit is deze kans voorgoed verkeken. Kinderen pesten daar zijn ze goed in blijkt wel............

marleen grimbel du bosi - 27/10/2011 20:44

ik schaam me voor onze regering, ik schaam me voor regels die maken dat kinderen worden weggerukt van mensen die hen omarmen.

C Cuppen - 27/10/2011 19:55

Schandalig! Wat moet die jongen nog in Angola,hij heeft zich helemaal aangepast en doet supergoed zijn best.Hij moet gewoon hier blijven!!!!!! Stuur al die foute lui maar terug.

A.Lavrijsen - 27/10/2011 19:40

Ons land zit vol met buitenlanders die hier komen werken. Kan allemaal ! en dan moet een knul van 18 die ze eerst 9 jaar hebben laten vernederlandsen plotseling het land uit , want dat zijn dan de regels.
typisch nederland op zijn smalst met zijn achterlijke regeltjes.
Hr. Leers, neem een besluit als een mens met gevoel en niet als een robot !
Laat die jongen gewoon blijven !!!

Michel - 27/10/2011 19:36

Beste politici,
Ik sta steeds meer versteld van de keuzes welke jullie "volksvertegenwoordigers" de laatste jaren maken. Zo krijgen "zeepriraten" uit Somalie ,na hun detentie in Nederland in verband met zeepiraterij, een verblijfsvergunning. (dit ivm nationale verdragen) Criminelen met een verblijfsstatus, welke keer op keer een zwaar misdrijf plegen, in ons land, kunnen en mogen hier blijven zonder, op welke manier dan ook, een bijdrage aan de samenleving te hebben geleverd. Deze personen kosten de samenleving gigantisch veel geld. Over een aantal jaar is ons landje het "walhalla" voor criminelen uit diverse landen welke wel een verblijfsstatus voor onbepaalde tijd hebben gekregen. Heren en dames van de politiek, wordt het niet eens tijd uw hoofd daar over te buigen in plaats van een naar school gaande jongen, welke in zeer korte tijd de Nederlandse taal goed spreekt, en plannen heeft om na zijn schooltijd een steentje te gaan bijdragen aan onze maatschappij.

Als u zicht beroept /verschuild op/achter uw wetgeving, geld dit ook voor de criminelen zonder / met tijdelijke verblijfsstatus.

U moet u schamen!!!

Chantal - 27/10/2011 19:08

Mauro moet blijven!!
Hoe kan je dit een kind aandoen? Ik heb er geen worden voor!! Zo zielig!

henny - 27/10/2011 18:47

Hard Leers!!
Mauro moet blijven!!

Mieke moelard - 27/10/2011 18:37

je kunt je verstand boven je gevoel laten prevaleren, maar waar blijven we dan met onze menselijkheid.!

rinus - 27/10/2011 18:36

Heeft hij zelf kinderen waarbij hij ook geen gevoel heeft. Hij maakt als leider van een jonge jongen een LIJDER,

Ismene - 27/10/2011 17:53

Goh..gek genoeg kan een Orka die als baby aanspoelt hier in Nederland meer steun/begrip krijgen dan Mauro vanuit instanties en de politiek. De orka gaat dood als hij wordt terug gezet in de Zee omdat hij niet wordt geaccepteerd. Maar Mauro kan wellicht wel dat in Angola...hier kunnen kinderen van 18 zich niet eens redden maar Mauro kan dat wellicht wel in Angola. Mauro zal niet vereenzamen...Angola is toch gewoon een land zoals Nederland!!!
Wat een onzin allemaal. Te verschuilen achter de politiek die nu opeens maatregelingen wil nemen en niet de verantwoordelijkheid op zich neemt zoals men wel dat heeft gedaan bij de orka...! Jemig... hoe stom kan je zijn als politiek Den Haag om niet te kunnen en willen inzien dat Mauro te Nederlands is om terug te moeten. Hij zal nooit de aansluiting kunnen vinden die wij denken dat hij kan krijgen binnen zijn de leefgemeenschap van zijn kinder jaren.

Jan L.M. van Dinteren - 27/10/2011 17:38

Van harte steun ik de petitie daqt Mauro moet blijven !

a.v.zeeventer - 27/10/2011 17:32

Mauro eruit? dan allemaal eruit!!!!!!!
een kind wat voor zijn toekomst eerst hier wordt toegelaten toch nog even een nekslag geven, terwijl andere in ons land de rust verstoren omdat in hun land rotzooi is.dat ze dat daar maar uitzoeken en niet hier.
MAURO MOET IN NEDERLAND BLIJVEN.
Mauro is en blijft nederlander,maar we zijn al heel wat gewendt van onze regering

Henny Bos - 27/10/2011 17:27

Ongekend, liefdeloos, wat een onmenselijk besluit!

Tine van der Gulden - 27/10/2011 17:15

Laat Mauro in godsnaam mogen blijven.

Christa - 27/10/2011 16:09

Natuurlijk moet Mauro blijven. Het is toch van de gekke dat deze jongen naar een land terug moet waarvan hij nauwelijks nog iets van de taal kan herinneren. Bij terugsturen van mensen moet men m.i. per persoon beoordelen of dit wel mogelijk is.

meisje - 27/10/2011 16:06

Waar zijn ze mee bezig. Zet mijn buren eruit die van een uitkering leven!

Connie - 27/10/2011 15:57

Mauro MOET blijven!!!!

Ton en Wil van de Zande - 27/10/2011 15:53

Mauro, moet blijven, we gooien iemand, die niet kan zwemmen, toch ook niet in het diepe?
Hierbij gaat ratio en gevoel, bovenambtelijke regels

summer - 27/10/2011 15:49

Dit mag niet gebeuren!!Mauro moet blijven.....

Hans Hoffmann - 27/10/2011 14:16

Die nette jongen wegsturen geen woorden voor
je kunt beter nieuwe binnen halen die krijgen meer voor elkaar dan deze goede jongen.

Shirley Dekker - 27/10/2011 14:08

Het is toch niet te geloven dat zoiets kan!! Laat Mauro gewoon blijven, er zijn altijd uitzondering op een regel en Mauro is er 1 van. Schaam jezelf politiek..

Karin - 27/10/2011 14:02

Dit mag en kan toch niet!!! Ik was trots een Nederlander te zijn, maar nu..................

Ada Schellingerhout - 27/10/2011 13:48

Asociaal, onbegrijpelijk, onmenselijk, schaamteloos. Kortom ONCRHISTELIJK dat er zo met mensen wordt omgegaan.

inge - 27/10/2011 13:43

Dit mag niet gebeuren!!!

Judith Töning - 27/10/2011 13:32

Is de Politiek en daarbij wij Nederlanders nou helemaal gek geworden. Beschamend en schandalig is het dat deze discussie voor iemand die hier nota bene al 8 jaar woont nog gevoerd moet worden.
Het is ethisch gezien niet menselijk om zo'n vernederlandste knul terug te sturen naar een land waar hij niets (meer) mee heeft. Waar moet hij naar toe en vooral wat gebeurt er met hem, hoe ziet zijn toekomst er uit als hij die daar al heeft.
Judith Töning

irene van olffen - 27/10/2011 13:31

Inderdaad mooi gezegd een land dat zijn kinderen uitzet ,zet zijn hart uit.
Maar dan moet je wel een hart bezitten .
Het zou zo moeten zijn dat de demonen verschuilt achter de schijnheilige mentaliteit van dit land beter met een raket afgevuurd moeten worden back to hell.
In deze jongen schuilt totaal geen kwaad.
Irene

Cor Castricum - 27/10/2011 11:31

Alleen een C.D.A. dat heult met de P.V.V.,kan tot zulke beslissingen komen.Het onmenselijk om Mauro alsnog het land uit te zetten,een jonge man die toch allang ingeburgerd is,moet gewoon hier blijven.Ik hoop dat Leers onder druk van de opositie en deze reacties alsnog op andere gedachten komt.

Ing. S.K.A. Brown - 27/10/2011 11:29

Moorden met de wet in de hand door Christelijke Leers.

meer lezen: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2011/10/27/moorden-met-de-wet-in-de-hand-door-christelijke-leers/

a.a.v.d.zwaan - 27/10/2011 11:26

die jongen mag niet het land uit,laat de poltiek de gevangenissen maar is uitkammen,daar is genoeg te doen.kijk naar de overvallen enz.

Nel Kuijpers - 27/10/2011 10:14

Dit is een asociaal beleid. Je kunt het niet maken deze jongen nog terug te sturen. LAAT HEM BLIJVEN11

aarnoud - 27/10/2011 09:45

Schandalig dat deze jongen het land uit moet.
Heeft leers wel gehoord wat voor toekomst deze jongen daar gaat krijgen en wat hij hier allemaal kan bereiken. Leers doe niet zo kinderachtig en geef deze jongen zijn verblijfsvergunning! Hij is geen crimineel, hij weet hij wil en hij heeft hier zicht op een mooie toekomst. Mauro heeft al zo een zware tijd achter de rug nadat hij zijn familie moest verlaten. Gaat u hem dit een tweede keer aandoen??!! Denk hier nog maar eens goed overna!

R. v.d.Kemp - 27/10/2011 09:16

We weten nu in ieder geval dat CDA staat voor;:
Christus Dacht Anders.

monique - 27/10/2011 08:37

Immigratie beleid ja, maar niet voor deze jongen. Hij praat zelfs met een dialect. Onmenselijk om deze jongen het land uit te zetten. Kan er niemand van de regering 1 regel in de wet aanpassen? Ik hoop dat hij toch mag blijven!!!

W. Kloppenburg - 27/10/2011 07:12

Ik vind het kindermishandeling om een 18-jaige jongen terug te sturen terwijl die jongen hier thuis is.

t. Huisman - 26/10/2011 22:20

wat koud om iemand het land uit te zetten die een familieleven heeft opgebouwd en die een studie gaat volgen. Het is wreed dat iemand zo het land kan worden uitgezet, en die een hele toekomst voor zich heeft. Ik hoop dat ze er werk van maken in de 2e kamer. Dat mauro hier niet weg moet maar hier moet blijven. En hoop dat de meerderheid hier dan voor is. Want dit vind ik hard en barbaars. Zonder hart, onbarmhartig, en ijs en de ijs koud. Minister leers is een gewoon een ijskonijn die z'n gevoel in de koelkast zet.

Marijke ten Hoeve - 26/10/2011 21:41

Schande dat deze jongen uitgezet wordt!
Met dank aan de onmenselijke pvv en een slap cda!

agterhuis - 26/10/2011 19:57

hiermee blijkt eens te meer, dat de PVV de dienst uitmaakt.
de rest van deze regering zijn marionetten van Geert Wilders.

C Peters - 26/10/2011 19:54

Hoe erg kan het worden een jongen die volkomen is geintergreerd waar menigeen die langer hier is een voorbeeld aan kan nemen en die sturen we terug. Politiek ga je schamen want ik schaam me diep met dit halstarrige beleid

astrid agterhuis - 26/10/2011 19:53

deze hele regering is een schande. niet Leers, maar Wilders beslist. Die heeft de touwtjes in handen. De anderen zijn allemaal bang. En hollen als makke schapen achter Wilders aan.
er moet een oplossing komen voor Mauro. Hij hoort hier, bij zijn familie.

Ineke Ringelberg - 26/10/2011 19:40

een partij die de het gezin als hoeksteen van de samenleving ziet gaat zo met mensen om. Het is eigenlijk te gek voor woorden ik schaam me dat ik een nederlander ben. Zoals zo vaak tegenwoordig

Martina - 26/10/2011 19:36

Mauron moet blijven die jongen is al zolang in nederland dat hij niet terug gestuurd kan worden laat hem aub in nederland blijven

tilly van zuidland - 26/10/2011 19:32

waar is die minister toch mee bezig je rukt toch niet zomaar een kind van zijn fam vandaan na 10 jaar. de regering moet zijn eigen schamen. veronderstel dat ze hun kind weg halen na zoveel jaar.sterkte en ik hoop dat hij als nog in nederland mag blijven, sterkte jongen

Edwin van der Spek - 26/10/2011 19:27

Waar zijn we nu mee bezig in Nederland?? Na 8 jaar nog iemand uitzetten......................ernstig belachelijk!!!!!!!

Sterkte voor alle naaste!!

Andrez de Jong - 26/10/2011 18:52

Laat Mauro het licht in Nederland maar uitdoen!
We verdienen niet beter.

fpasing - 26/10/2011 18:03

ik begin me voor dit land te schamen dat ze maar terug sturen die dingen doen die god verboden heeft mensen bestelen en bedriegen niet een weerloos kind wat hier ingeburgert is leers en de rest wat daar zit moeten zich diep schamen maar ja hun mogen beslissen ik wens de familie en mauro heel veel sterkte een schande is het

José Ruijgrok - 26/10/2011 16:42

Dit is mijn Nederland niet meer. Diep triest!

E.Haverkorn - 26/10/2011 16:08

Schandelijk als die jongen zou worden teruggestuurd. Ik schaam mij voor dit land.
E.Haverkorn Haarlem

Dorus van Bladel - 26/10/2011 13:17

zet al die buitenlandse criminelen maar het land uit en niet iemand die hier al 8 jaar woont en gewoon hard wil werken voor z'n geld

Leslie Buchan - 26/10/2011 12:42

Ik ben erg voorstander van aanscherpen van de immigratie. Maar dit slaat echter nergens op. Een jonge die het goed doet op school, doet het goed in de samenleving spreekt beter Nederlands dan menigt die een Nederlands paspoort heeft. En daarbij liggen zijn wortels inmiddels hier.
DEZE JONGEN MOET GEWOON BLIJVEN,het is een aanvulling van ons land.

Sylvia Schreuder - 26/10/2011 12:26

De beslissing van Leers is Nederland onwaardig !!!!

Fransje van Luin - 26/10/2011 12:03

schokkend hoe halsstarrig de minister ( en dus deze regering) negatief blijft reageren. Onmenselijk. Ik schaam mij ervoor. Ik wens alsnog een andere wending ,sterkte !