Nederlandse Koerden vragen aandacht voor situatie in Koerdistan. Vandaag demonstratie

In opinie op 09-08-2014 | 09:49

De Islamitische Staat (beter bekend als ISIS) zaait dood en verderf in Irak. Vooral de Koerden en de christenen verkeren in groot gevaar. De emotionele oproep van een Iraaks parlementslid aan de wereld maakte veel los. Dit raakte ook veel Koerdische Nederlanders.

Solidair met Koerdistan
De terreur van de Islamitische Staat bedreigt het leven van grote groepen Iraakse burgers. Honderdduizenden Koerden en christenen zijn op de vlucht geslagen. Veel Yezedi Koerden die naar de bergen van Sinjar zijn gevlucht, maken levensbedreigende momenten door. Geen eten, geen water en geen veiligheid. Sommige berichten bevestigen al dat kinderen zijn omgekomen door honger en dorst. De strijd tussen Koerdische strijders en IS-jihadisten is in volle gang.

Onder de Koerdische gemeenschap in Europa heerst veel onrust en verdriet over deze ontwikkeling. Nederlandse Koerdische organisaties roepen op tot actie. De Federatie Koerden in Nederland, vraagt om humanitair ingrijpen. De woordvoerder van deze federatie meldt aan Amazightimes dat een demonstratie op zaterdag 9 augustus in Den Haag zal worden gehouden. Zij eisen actie van de Nederlandse politiek.

Lees het vervolg van dit artikel bij  Amazigh Times

Demonstratie: vandaag om 15.30 uur in Den Haag, zie de facebookpagina

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over afstand nemen, amazightimes, demonstratie, fedkom, irak, isis, koerden, koerdistan, yezidi.

Delen: