Nederlandse Koerden: 'Stop met zwijgen, steun Kobani'

In opinie op 07-10-2014 | 09:08

Gisterenavond vonden er Koerdische acties plaats in onder andere Parijs, Londen, Keulen, Wenen, Stockholm, Basel, Istanbul, Izmir en Den Haag.

In Den Haag werd het voorportaal van het Tweede Kamergebouw tijdelijk bezet. Hierbij werd onder andere de leuze 'Stop met zwijgen', steun Kobani' geuit.

Eén van de organisatoren, de Federatie Koerden in Nederland (Fedkom), heeft in een persbericht een dringend beroep op de internationale gemeenschap gedaan om in actie te komen.

De Fedkom schrijft onder andere: 

"De ISIS groepen worden voornamelijk gefinancierd door Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar, die hen voorzien van logistieke steun, wapens, munitie en duizenden leden. Hun belangrijkste doelstelling , namelijk het aanvallen van het Koerdische volk en land, te beginnen bij Kobane , hebben nu een kritiek punt bereikt!
De Verdedigingseenheden van het Koerdische Volk, YPG en YPJ, voeren een heldhaftige historische strijd tegen ISIS-groepen, de vijand van de menselijkheid. Westerse landen, die ISIS ook beschouwen als vijand van de menselijkheid en die ook een anti-ISIS-coalitie op de been hebben gebracht, falen momenteel in hun steun aan de Koerden die vechten tegen ISIS.
De voorzitter van het kanton Kobane, de heer Enver Muslim, roept de internationale gemeenschap op de stilte te doorbreken! Hij zei: ‘Als ISIS Kobane verovert en een slachting aanricht zal de internationale gemeenschap verantwoordelijk worden gehouden.’ (..) Daarom doen we een dringende oproep aan de internationale gemeenschap om hun steun te verlenen aan het Koerdische volk, door haar overheden en instituties op te roepen nu in actie te komen en het Koerdische volk te steunen in deze hachelijke situatie van mogelijke afslachting!"

Meer op de website van Federatie Koerden in Nederland

 


Volg Republiek Allochtonië op
twitter of like ons op facebook.  

 


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen


 

 


Meer over fedkom, is, isis, koerden, syrie, turkije.

Delen:

Reacties


Jorein Versteege - 09/10/2014 09:34

De Koerden slaan de plank volledig mis. Ze willen dat het westen hun gaat helpen. Dit terwijl de EU en de VS, de Koerdische strijders als terroristen heeft omschreven. Een groot deel van de Koerden vecht voor organisaties gelinkt aan de PKK. Daarom wil Turkije ook niet ingrijpen!

Ik snap dat ze boos en bang zijn. Maar vertrouwen op het westen is net als vertrouwen op Turkije, een land dat de Koerden onderdrukt.

Ik ben van mening dat Koerden samen met Arabieren moeten strijden tegen de IS en de kapitalistische regering in Bagdad. Strijd, solidariteit en socialisme, dat moet de basic worden voor samenwerking tussen alle ethische groepen in Syrië en Irak. Geen vertrouwen in het westen!!