Mustafa Ayranci bedreigd na verklaring over Armeense genocide

In opinie op 27-04-2015 | 11:47

De voorzitter van de Turkse arbeidersvereniging HTIB, Mustafa Ayranci, wordt bedreigd na een persverklaring die de HTIB uitgaf over de Armeense genocide.

Deze verklaring werd eerder deze week op Republiek Allochtonië gepubliceerd,

De website Doorbraak maakte bekend dat Ayranci wordt bedreigd door Turks extreem-rechts. Doorbraak en de Turks-Nederlandse organisatie Vrijheid en Solidariteit Nederland (ÖDH) verklaren zich solidair met voorzitter Mustafa Ayranci en roepen anderen op zich hierbij aan te sluiten. Aan deze oproep werd onder andere gevolg gegeven door Tofik Dibi en Rutger Groot Wassink (GroenLinks Amsterdam). 

Ayranci, tevens PvdA-lid, is vaker bedreigd uit rechts-conservatieve hoek vanwege zijn standpunten over de Armeense genocide. Ayranci staat ook bekend als voorvechter van homo-emancipatie en zet zich actief in tegen antisemitisme. Meer over de HTIB hier.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over armeens, armeense genocide, doorbraak, htib, mustafa ayranci, Vrijheid en Solidariteit Nederland (ÖDH).

Delen: