Moslimkrant maakt glossy magazine over profeet Mohammed

In opinie door Brahim op 18-02-2015 | 11:36

Was de profeet Mohammed oorlogszuchtig, vrouwonvriendelijk en pedofiel? Hoe ging Mohammed om met zijn buren? Met zijn vrouwen? Was hij sexy? Had hij gevoel voor humor? Welke feiten zijn bekend over het leven van de profeet Mohammed.

Deze en andere vragen komen aan de orde in de glossy die de Moslimkrant dit jaar gaat maken.

De Moslimkrant schrijft in een persbericht: "De glossy magazine Mohammed gaat over de verschillende gezichten van de Profeet. Mohammed de echtgenoot en opvoeder, de generaal en strateeg, de koopman en handelaar, strenge normhandhaver en empathische levensgenieter, rechtvaardig en
barmhartig. Mohammed was het allemaal.

Reden voor de Moslimkrant om deze glossy te maken zijn de aanhoudende misvattingen en minimale kennis over de Profeet, aldus hoofdredacteur Brahim Bourzik in het persbericht. " In 63 full color pagina’s leggen artikelen over de verschillende rollen van de Profeet een relatie met onze huidige dilemma’s en toonaangevende mensen in het Nederland van nu. Tenslotte biedt Mohammed recepten voor een heerlijke maaltijd, uit het leven van de
Profeet gegrepen. Nederlanders van alle kleuren, moslims en niet-moslims, zullen er hun vingers bij af likken!"

Het is de bedoeling dat het magazine voor de ramadan verschijnt. 

Hieronder een interview dat  Brahim Bourzik gaf aan NPO Spirit. 

 

Meer over islam op Republiek Allochtonië hier.

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

 


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 


 

 


Meer over brahim bourzik, islam, mohammed, moslimkrant.

Delen:

Reacties


Marijke - 07/03/2015 09:49

Ik ben zeer benieuwd. Vervolgens wil ik de maker vragen om een glossy over de vrouwen van Mohammed. Gezien de veranderende positie van de vrouw in diverse moslimculturen lijkt me dat ook heel actueel.