Moskee in Middelburg beklad en vernield

In opinie op 27-09-2011 | 11:43

Een nieuwe moskee in Middelburg is beklad met de woorden 'kkvarkens' en 'varkens'. Daarnaast zijn zes ramen ingegooid. In drie gevallen ging het projectiel door de dubbele ramen. Bij de andere ruiten is één glaslaag vernield.

Naar aanleiding van het regelmatig ingooien van ruiten en het bekladden van de in aanbouw zijnde moskee heeft het lokale CDA-raadslid Jan Zwemer aan B en W vragen gesteld. Hij wil weten wat gedaan wordt om herhaling te voorkomen. Zo meldt de PZC.

Het incident is opgenomen in de lijst van incidenten die op dit weblog wordt bijgehouden. Het gaat om incidenten waarbij sprake was van (verbaal) geweld tegen moskeeën (zie onder). Het lijkt alsof er dit jaar sprake is van relatief minder geweld tegen moskeeën.

Er wordt in ieder geval minder vaak melding van gedaan. De ervaring leert overigens wel dat veel moskeeen er voor kiezen geen ruchtbaarheid te geven aan geweld of bekladding. Hieronder de lijst van bekende incidenten, samengesteld op basis van berichten bij Frontaal Naakt en Republiek Allochtonië en (met dank aan Martijn de Koning) de database van Rechtspraak.nl , Deze lijst is niet volledig, aanvullingen blijven van harte welkom.


Meer over bekladding, geweld, incidenten, middelburg, moskee, moskeeen.

Delen: